Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Ekiplerine, tıbbi atık toplamak için 5 yeni araç alındı.

Yeni alınan Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma araçları hakkında açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, il genelindeki 15 ilçede 426 adet aile ve toplum sağlığı merkezi, diş kliniği, tıp merkezi ve hastane gibi sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşan tıbbi atığın, yönetmeliklere uygun bir şekilde 5 adet lisanslı tıbbi atık aracı ve 21 personel ile toplanarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf edildiğini söyledi.

Tıbbi atık toplanmasında özel kıyafetleri ile tam korumalı personelin çalıştığını belirten Akkuş, “Tıbbi atık, toplanıp imha edilmediğinde ciddi halk sağlığı sorunları oluşabilir. Tıbbi atığın toplanması ve bertaraf edilmesiyle, toplum sağlığını tehdit eden hepatit türleri, AIDS, CMV, EBV, Toksoplazma Gondi, Ebola Virüsü ve daha birçok hastalığın etkenlerinin bu yolla bulaşması engelleniyor. Özellikle sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıkların, diğer atık türlerinden daha yüksek oranda enfeksiyon riski taşıdığı belirtiliyor. Sağlık kuruluşlarının özellikle tıbbi atık depolarındaki denetimlerimiz sıklaştırıldı.” dedi. (İLKHA)