Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girerken bazı alacaklara yeniden yapılandırma imkanı getirdi.  

Konu ile ilgili Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, 6552 sayılı yasa kapsamında yapılandırma yapanların dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin uyarılar yapıldı.

Bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksit borcunu ödemeyenlerin yapılandırmalarının iptal olacağının altı çizilen açıklamada, “6552 sayılı yasa ile yürürlüğe giren yapılandırma müracaatları, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erdi. Bu kapsamda kurum kayıtlarımıza intikal eden tüm başvurular sonuçlandırıldı. Vatandaşlarımızın öncelikle kendilerine tebliğ edilen ödeme planında belirtilen tarihleri geçirmeden ödemelerini yapmaları menfaatlerine olacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yapılandırma sonucunda hiçbir taksitini ödemeyen vatandaşlarımız Ocak ve Şubat aylarında iki ödeme yapacaklarından bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. İlk taksit son ödeme tarihi 30 Ocak 2015 ve ikinci taksit son ödeme tarihi 02 Mart 2015 olacaktır. Ocak Ayı ve Şubat Ayı içerisinde taksitlerini eksik ve hiç yatırmayanların (2 ay üst üste ödemeyenler) yapılandırmaları kanunen bozulacaktır. Bu ayrıntıya dikkat etmeyen vatandaşlarımız yapılandırma hakkından mahrum kalacaklardır. Önemle hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)