Mersin’in Tarsus ilçesinde kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülerek bir derede yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın failleri Bismil AK parti kadın kolları teşkilatı tarafından telin edildi.

Parti binası önünde toplanan parti teşkilatı ve kadın kolları, “Tecavüz İnsanlık Suçudur”,  “ Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir ” ve “Kadına Karşı Şiddete Hayır ” yazılı pankartlar taşıdılar.

Bismil AK parti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın olayı telin eden bir açıklama yaparak; AK parti Bismil ilçe teşkilatı olarak Özgecan Aslan’a yapılan bu hunharca saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Yaşanan bu vahşetin faillerinin hak edecekleri cezaya çarpıtılacaklarını ümit ettiklerini belirten Akaydın, “Bu olayların bir daha yaşanmaması için bütün güvenlik güçlerimizin bu konularda daha fazla duyarlı olmalarını temenninde bulunuyoruz.” dedi.

Bismil Ak parti kadın kolları başkanı Melek Demirtaş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaşanan bu vahşetin bir daha tekrar etmemesi dileğinde bulunduklarını belirterek sözlerini şöyle bitirdi:

“ Bu olay çok kötü bir durum. Biz kadınlar olarak; sadece cinayet değil kadına yönelik yapılan her türlü şiddete karşıyız. Her anlamda kadına şiddet hayır diyoruz. Kadın Allah’ın emanetidir bütün insanlığa. Bunun için yapılan vahşeti lanetleyip olayı kınıyoruz” – İLKHA