Batman Valiliği`nin başlatmış olduğu "Batman Vanlı Kardeşlerini Ağırlıyor" kampanyası kapsamında Batman Valiliği Bilgi İşlem Koordinatörü Efkan Atalay tarafından hazırlanan online başvuru sistemi hizmete sunuldu.

Sisteme, www.batman.gov.tr adresinde giriş ekranındaki "Başvuru Formu" bağlantısına tıklayarak ulaşılabilir.

Açılan sayfada "Başvuru Yapmak İstiyorum" ve "Başvuru Görmek İstiyorum" yazılı iki bağlantı bulunuyor. Yardım etmek isteyenler, buradaki "Başvuru Yapmak İstiyorum" bağlantısına tıklayarak, kişisel bilgilerini ve kendilerine uygun olan yardım süresini ve yardım tipini seçebiliyor.

Formu dolduran vatandaş, başvurusunun takibini de yapabiliyor. Komisyon tarafından başvurusu uygun görülüp onaylanan vatandaşın, belirtmiş olduğu e-mail adresine bir başvuru numarası gönderildiği ve vatandaşın "Başvuru Görmek İstiyorum" bağlantısına tıklayarak, yaptığı başvurunun durumunu öğrenebileceği açıklandı.

Van`daki depremzedelerin de sisteme, "Başvuru Görmek İstiyorum" bağlantısından girerek, onaylanmış başvuruları görebileceği ve komisyonun 24 saat açık olan 505 632 73 67 nolu telefonundan yetkililere ulaşabilecekleri bildirildi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)