DİYARBAKIR - Van`da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Diyarbakır Umut Kapısı ve Mustazaf Der öncülüğünde yardım seferberliği başlatan Umut Kervanı Platformu, bugün bir kamyon ve 5 pikap yardım malzemesini daha gönderdi.

Ayrıca, bu yardımlarla birlikte Mustazaf Der`in Van`daki depolarına gelen yardımları halka düzgün dağıtmak ve organizasyonuna destek vermek amacıyla 15 kişilik yardım ekibi gönderdi.

Gönderilen yardımlar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Platformu Genel Koordinatörü Fikret Karavil, Van`da bulunan Mustazaf Der kriz merkezinin kendilerine bildirdiği acil ihtiyaçlara göre yardım gönderdiklerini söyledi.

Karavil, " Bizler Umut Kervanı Platformu olarak, bugün özellikle kuru gıda, su ve temel yaşam malzemelerini gönderdik. Tabi bunun yanında havalar soğuk olduğu için katalitik soba, halı, battaniye, yorgan ve yastık gibi eşyalarımıza da gönderdik. Biz yardımlarımızı Van`da kurulan Mustazaf Der`in kriz masasına yönlendiriyoruz, onlarda önceden tespit ettikleri depremzedelere elden veriyorlar. Bu şekilde sağlıklı bir dağıtım gerçekleşiyor. Tabi bu yardımları dağıtan Mustazaf Der Van Şubesi`nin üye ve gönüllüleridir, yani aslında yardımları depremzedelere ulaştıranlar da birer depremzede… Allah onlardan razı olsun ilk günden beri kendilerini bırakıp halk ile uğraşıyorlar. Tabi onlarda yoruldular, bizler de onlara yardım etmek üzere 15 kişiden oluşan dağıtım ekibi gönderdik. Bu yardım ekibimiz 4 gün boyunca Van ve Erciş`te yardımları dağıtacaktır." dedi.

"Van halkı tek değildir. Bizler onlarla birlikteyiz" diyen Karavil, yardımlarının aralıksız süreceğine sözlerine ekledi. Nakdi yardım ve çadıra ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Karavil, bu konuda halktan destek istedi.

Yükleme işinin bitimiyle yardım konvoyu Van`a uğurlandı.

M. Salih Keskin - İLKHA