Diyarbakır`da çocuk sahibi olmak için 18 yıl boyunca tedavi gören Yasemin İldeniz (35) ile Bahri İldeniz (44) çiftçi, tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldu.

Çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan çift, kızlarına ‘Miray` adını verdi.

Anne Yasemin İldeniz, tedavileri süresince hiçbir zaman ümitlerini kaybetmediklerini söyledi.

“18 yıl bu anı yaşamak için bekledik”

Çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin de aynı şekilde umutsuzluğa kapılmamaları tavsiyesinde bulunan İldeniz, “18 yıl boyunca bu mutlu anı yaşamak için bekledik. Bazen üzüldük, bazen doktoraların söyledikleri ile umutlandık. Gebeliklerim ne yazık ki mutlu bir doğum ile sonuçlanmıyordu. Düşükle bebeklerimi kaybettim. Tarifi imkânsız acılar yaşadık diyebilirim. 18 yıl sonra ilk kez tüp bebek tedavisi görmeye karar verdik. Yapılan tetkiklerin ardından tüp bebek tedavisine başladık, tedavimiz sonrası sağlıklı bir bebek sahibi olduk.” dedi.

“Tedavi süresince psikoloji önemlidir”

İldeniz ailesinin tedavisini gerçekleştiren Op. Dr. Uğur Değer, tüp bebek tedavisinde psikolojinin önemli bir etkiye sebep olduğunu belirterek, “İldeniz çifti bize geldiklerinde hala umutlarını koruyordu. Tüp bebek tedavisi süresince psikoloji çok önemlidir. İnanmak her şeyden önce gelir. İlk tüp bebek denemesinde başarılı sonuç elde ettik ve neticesinde sağlıklı bir kız çocuk dünyaya geldi.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)