Bitlis Valiliği toplantı salonunda, Euro Bitlis Koordinatörlüğü tarafından organize edilen toplantıda, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele projesinin tanıtımı yapıldı. Toplantının başkanlığını Vali Orhan Öztürk yaptı. Düzenlenen toplantıya Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz`ün yanı sıra kurum amirleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Hayata geçirilmesi planlanan proje, Euro Bitlis Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak çalışması şeklinde uygulanacak. Projenin finansmanı ve hukuki dayanağını Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Bitlis Barosu bileşenleri arasında yer alacak.

Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Uyuşturucu madde bağımlılığı sorunun giderek toplumsal bir sorun halinde geldiğini belirti.

Demiröz, “Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde giderek yayılan, Avrupa`da ise sıradan bir uğraş olarak görülen bir hal almaya başladı. Ancak Hükümetimiz, son yıllarda ciddi manada bu sorunun üzerine gitmektedir. Başta Başbakanımız olmak üzere bu konuda görevli bakan ve milletvekili arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı şekilde uyuşturucu madde bağımlılığı başta olmak üzere bazı konularla ilgili Yeşilay`a ayrıcalıklar sunan kanun teklifi şuan meclis gündemine alındı. Kararlılıkla sorunun üzerine gitmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Uyuşturucu illetine karşı toplumun tüm kesimleriyle birlikte ortak mücadele çağrısında bulunan Vali Öztürk ise “Bugün terörden daha önemli diyebileceğimiz bir sorunla karşı karşıyayız. Gelinen noktada her bireyin potansiyel bir madde bağımlısı olması mümkün hale gelmiştir. Hepimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle kişi ayrımı yapmaksızın bu soruna karşı ortak mücadele sergilememiz gerekiyor. Zaten bu sorunla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyordu ama bundan sonraki süreçte hayata geçirilecek proje sayesinde daha planlı ve mücadeleyi katlayarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle ilgili finansman problemi olmayacak. Ancak bu sorun, maddi problemin çok ötesinde bir sorun. Bu nedenle devlet olarak üzerimize düşen neyse gereken yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Sosyal Hizmetler Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele Uzmanı ve Euro Bitlis proje uzmanı İbrahim Kaya, hayata geçirilecek projeye ilişkin katılımcılara sunum yaptı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)