İstanbul Feshane'de Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden “Mardin Tanıtım Günleri” büyük ilgi gördü. Mardinlilerin dışında Mardin’in tarihi dokusunu, kültürel zenginliğini, yöresel yemeklerini ve geleneksel kıyafetlerini görmek isteyenler Feshane’ye koştu.
Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle düzenlenen ve 5 Şubat’ta başlayan Mardin Tanıtım Günleri, bugün sona eriyor. Mardin Valiliği Basın ve Halk İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, tanıtım etkinliğiyle ilgili gözlemlerini İlke Haber Ajansı’yla paylaştı.
“Mardin, rüştünü ispat etmiş bir şehirdir.” diyen Kurtay, Mardin’in dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kent olduğunu söyledi. Kurtay, “Mardin, ilçeleriyle bir bütün olarak kardeşliği bağrında barındırmış ve bugünlere kadar getirmiş tek şehirdir. Bugün bizim burada yaşadığımız atmosferi kardeşliğin açılımı olarak da değerlendirilebilir. Çünkü biz burada kardeşliğin açılımını görüyoruz. Sadece Mardinlileri değil Mardin’in dışındakilerini de gözlerindeki ışıltıyla onları karşılıyoruz. Gelen tüm misafirlerimize buradan teşekkür ediyorum.” dedi.
Mardin’in geleceğinin umut verici olduğunu vurgulayan Kurtay, “İlimizde de şuan uygulamada olan birçok proje vardır. Bu projeler bir bütün olarak yürütülüyor ve gelecekte misafir sayışımızın artacağını düşünüyorum. Mardin’in tanıtımına katkı sunacağını düşündüğümüz Feshane etkinliğine Mardinli hemşehrilerimiz ve İstanbul’da yaşayan halkımızın teveccüh göstermesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bir kaynaşma ve kültürümüzün geleneği olarak bize yansıyan güzelliklerdir. Bunu yurdumuzun her karışında görüyoruz. Zaten kültürümüzün bir birinden çok farklı olduğunu söyleyemeyiz. Doğusuyla batısıyla insanlarımızın anlatmaya çalıştığı duygular aynıdır.” diye konuştu.
Çok olumlu eleştiriler aldıklarını ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kurtay, “İlk olmasına rağmen çok güzel duyurulduğunu görüyoruz. Bu konuda hem sizlere hem de Mardin’deki değerli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)