HAKKÂRİ- PKK dün olduğu gibi bugünde Yüksekova`da esnafın işyerlerini açmalarına izin vermedi. "Şehitlerimiz var, yastayız" denilerek önceki gün esnafa işyerlerini açmamaları yönünde talimat veren PKK tutumunu bugünde devam ettirdi.

İçki Satan Yerler Açık!
İlçe merkezinde fırın ve eczanelerin dışında tüm işyerlerini kapatan PKK/BDP`nin içki satan yerleri görmezlikten gelmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Duruma tepki gösteren bir vatandaş; "ben evime gıda alamazken, adamlar gelip bira satan yerlerde ihtiyaçlarını rahatça karşılıyor. Defalarca şahit olduğum bir durum, yazık çok yazık" dedi.

Halk Eylemci Grup İle Polis Arasında Kalıyor!
Çukurca`nın da bugün dâhil edildiği kepenk kapattırma eyleminde gergin bekleyiş sürüyor. Yapılan tüm kepenk kapattırmaların ardından yaşanan olaylarda birçok ev ve işyerleri eylemcilerin taş, molotof, havai fişek ve polisin tazyikli su ile gaz bombalarına maruz kalıyor. Vatandaşlar PKK/BDP`nin yaptığı bu tip olaylarda en çok kendilerinin mağdur olduğunu ve huzurlarının kalmadığını belirtti.

Okula Giden Öğrenciler Tehdit Ediliyor!
Öte yandan Yüksekova`da birçok öğrencinin okula gitmemesi yönünde tehdit aldığı, özellikle lise öğrencilerinin PKK sempatizanı başka öğrenciler tarafından evlerine dönmeleri yönünde zorlanıldığı ve bunları dinlemeyenlerinde tehdit edildiği öğrenildi.

İki gündür işyerleri kapalı olan Yüksekova`da vatandaşlar zor durumda. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan halk; kendilerine yapılanları her ne kadar zulüm olarak yorumlasalar da tepki olarak yaptıkları sadece beddua.
Fırat İnan - İLKHA