Genel Yayın Yönetmenliğini Nurettin Şirin'in yaptığı Kudüs, Batman'da 1998 yılında Fethullah Gülen'e bağlı polislerin JİTEM süsü vererek evinin önünden kaçırdığı ve günlerce süren işkencelerin ardından boynunu kırarak infaz ettiği Cevzet Soysal olayını tüm boyutlarıyla ekranlara taşıdı.

Arzu Erdoğral'ın sunduğu programa telefonla bağlanan Sabah Gazetesi özel istihbarat müdürü Abdurrahman Şimşek, Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un kitabında yer verdiği iddiayı hatırlatarak, Cevzet Soysal`ın damadı olan Murat Güneş`in, kayınpederinin kaçırılması olayının peşine düştüğü işkencelere maruz kaldığını aktardı.

Damat Murat Güneş'e o dönemde Kur`an dersi verdiği gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası verildiğini aktaran Şimşek, “Türkiye'de Kur`an`ı Kerim`i okutmayı maalesef suç sayarak, ‘örgüt adı altında Kur`an eğitimi veriyor` -ne demekse- denilerek 7 cezaevinde yatıyor.” şeklindeki bir takım bilgileri paylaştı.

Gülen Örgütü`nün Hizbullah Cemaati`ni karalamaya yönelik ortaya attığı kavramların algı operasyonunun bir parçası olduğunu söyleyen Şimşek, Cevzet Soysal`ın infaz eden o dönemin emniyet personelinin ‘Hizbullah terör örgütü`, ‘Hizbulvahşet` gibi kavramları üzerinden işledikleri cinayetleri ortaya çıkmaması için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

Cevzet Sosyal gibi birçok faili meçhul cinayetlerin olduğunu belirten Şimşek, Fethullah Gülen'in kurduğu örgüt için “terör örgütü” tanımlaması yapıldığını iddia ederek, “Fethullah Gülen terör örgütü tarafından, Müslümanlar, dinini yaşayan insanlar örgüt üyesi yapılarak ve sanki JİTEM tarafından öldürülmüş algısı oluşturularak, iki tarafta bir çatışma ortamı oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde Cevzet Soysal cinayeti aydınlanırsa, çok önemli bulgulara ulaşılacağını düşünüyorum.” dedi. (Hürseha Haber)