Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentteki çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunun 2015 yılı içerisinde tamamen ‘Sevgi Evleri’ne dönüştürüleceği açıkladı.
Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, çocuk yetiştirme yurtlarını dönüştürme politikası gereği kendilerinin de resmi işlemleri bitirdiklerini belirterek, yuvalarla ilgili bu yıl fiziksel değişim yapacaklarını söyledi.
Kentteki çocuk yuvasını ve kız yetiştirme yurdunu bu yıl itibariyle sevgi evlerine dönüştüreceklerini dile getiren Direk, “Bu yuvaları 4 tane sevgi evine dönüştüreceğiz. Bu sayede Batman’da da çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdu kalmamış olacak. Bizim buradaki yuvalar 100 kapasiteliydi ve bunlar 40 kapasiteli 4 tane sevgi evine dönüştürülecek. Resmi işlemleri bitti. Ayrıca bütçesi de ayrıldı.” dedi.
“Çocukları toplumdan ayırmamaya çalışıyoruz”
32 çocuğun şuan korunma hizmeti aldığını ifade eden Direk,“Bu sayı azalacak. Çocuk mahkemelerinden korunma kararını kaldırarak ailesine ve akrabasına verdiğimiz 3 çocuğumuz da var. 2 tane de Antalya’ya nakil var. Şanlıurfa’ya da 3 tane göndereceğiz. Dolayısıyla bu sayı daha da düşecektir. Eskisi gibi devlet çocukları koruma altına almıyor. Çocuğun toplum içinde aile ve akrabası varsa bizler bir şekilde onlara ulaşıp rehberlik yaparak ve maddi destek veriyoruz. Bu çocukları toplumdan ayırmamaya çalışıyoruz. Mümkün mertebe son çare olarak kurum bakımı diyoruz. Kurum bakımını da tasvip etmiyoruz. Son çare olarak çocuğun kimsesi yoksa elbette ki bunlara bakmak zorundayız.” ifadelerine yer verdi.
“Batman’da 40 kapasiteli bir sevgi evi olacak”
Toplum içinde koruyucu aile ve evlat edindirmeyle ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayan Direk daha sonra, Onun için çocuk yuvaları ve kız yetiştirme yurtları, erkek yetiştirme yurtlarıyla ilgili 2015 yılı içerisinde Türkiye’de hiçbir kuruluş kalmayacak. Batman’da da bu kurumları kapatmış olacağız. Batman’da 4 tane çocuk evimiz ve 40 kapasiteli bir sevgi evimiz olacak. Tabi bunları da boşaltma niyetimiz var. Buralarda kalacak çocuklarında ailelerine, akrabalarına biz bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. Ailesi ve akrabası olmayanların koruyucu aile ve evlatlık olarak verilmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Amacımız devletin korunmasında çocuk bırakmamak vehepsini topluma kazandırarak, toplum içinde yaşamalarını sağlamaktır. Sevgi evleri de kurumsal bir bakımdır.Sadece yuvalardaki kurumsal bakımı sevgi evlerine nispeten biraz daha ev ortamına dönüştürmektir.Bir sonraki amacımız, sevgi evlerini de kapatıp tamamıyla çocukları bireysel, toplumsal bakıma almaktır. ifadelerini kaydetti. ”(M.Fatih Akgül-İLKHA)