Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlen Siyer Sınavı yoğun katılım ile gerçekleştirilirken Cami Der Müderrisi Sinan Ünel, bu tür sınavların büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Peygamber Efendimizin (sav) hayat tarzının bizler için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Ünel, “Peygamberde sizler için güzel örnekler vardır” ayetine vurgu yaptı.

Siyer Sınavı`nın temel hedefinin Peygamberin hayatının öğretilmesi olduğunu söyleyen Ünel, “Peygamber Efendimizin yaşamı bizler için Allah-u Teâlâ tarafından örneklendirilen bir yaşam tarzıdır ki, Kur`an-ı Kerim`de de şöyle buyruluyor: ‘Peygamberde sizler için güzel örnekler vardır.` Allah bizler için O`nu hayatımızın merkezine koydu. O`nu dünya ve ahiretin saadet mekanizması yaptı. Dünyada saadetin, mutluluğun, güvenin ve istikrarın adresi yaptı. Ahirette ise cehennem çukurlarından çıkarılıp cennet bahçelerinde gezmeyi bizlere sağlayacak yegâne vesile kıldı. Bundan dolayı O`nu tanımamız, okumamız, anlayıp hayatımızı ona göre eşleştirmemiz bizi Saadet-i Dareyn`e ulaştıracaktır. Bu çerçevede Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yapmış olduğu bu çalışmayı çok önemsiyor ve herkesin bu güzel faaliyetten, bu güzel etkinlikten istifade etmelerini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ünel, bu tür etkinliklerinin devam etmesi gerekliliğine vurgu yaparak “Rabbim gerçekten kendilerinden razı olsun. Temel hedef zaten bir yarışmadan ziyade, bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin okunup bilinmesi, O`nun örnek hayatı ve şahsiyetinin Müslümanlar tarafından kendi hayatlarında şekillendirilmesidir.” dedi. (Mustafa Bikeç - İLKHA)