AĞRI - Van`da meydana gelen depremden sonra yapılan yardımların dağıtım şekli halkı zor durumda bırakırken, havaların soğuk ve yağışlı olması halkı çaresizlik içinde değişik arayışlara yönlendiriyor.

 

Yağmacı olmadıklarını belirten Y.A. isimli depremzede; "Bizler normal yaşamımızda el açmaya haya eden insanlarız ama depremin zengini fakiri olmaz. Yardımların adaletli dağıtılmasını istiyoruz. Devlet bize ulaşmıyor tek bir noktaya yığıyor. Biz de buna tepki için kamyonlara çıkıp kendimiz alıyoruz istediğimizi. Bizim medyaya yağmacı olarak çıkmamız devletin ayıbıdır. Ayrıca yağmacılar evlere girip ziynet eşyalarını paralarını çalanlardır yardım aracından ekmek almaya çalışan yağmacı değildir. Hiçbir yağmacı ekmek için mücadele etmez bizi bu hale koyanlar utansın şeklinde konuştu.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Erciş İhya Der Başkanı ve kanaat önderlerinden Ahmet Bağ; depremzedelerin devlet eliyle gelen yardımlara ulaşamadığını buna rağmen yağmacı muamelesi gördüklerini dile getirerek, bir ekmek için kamyonlara tırmanan yağmacı diyenler halkın hakkını yağmaladıklarını bilmelidirler" dedi.

Hamza Yılmaz - İLKHA