VAN - Mustazaflar İle Dayanışma Derneğinin depremzedelere yönelik yardımları devam ediyor. Mustazaf-Der ağrı şubesi, Mustazaf-Der kriz merkezinin koordineleri doğrultusunda Erciş`te depremzedelere yardım dağıttı.

 

Ağrı Mustazaf-Der Şube Başkanı Şaban Gökhan yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamada bulundu. Erciş`teki depremzedelere yardım için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Gökhan, "Mustazaflar İle Dayanışma Derneği olarak bildiğiniz gibi Türkiye`nin her tarafından mağdur ve muhtaç insanlara yardım için seferber oluyoruz. Bugün de Van ve Erciş bölgesinde olan depremzede kardeşlerimiz için bir kamyon halinde depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya çalıştık" dedi.

 

Herkesin Başına Gelebilecek Bir Afettir
Mustazaf-Der tarafından oluşturulan kiriz masasının koordineleri dâhilinde şuan belirlenen noktalara yardım da bulunduklarını söyleyen Gökhan, "Öncelikle ölen kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Herkesin başına gelebilecek bir afettir. Burada biz Müslümanların üzerine düşen görev ve vazife ne ise o şuur ve bilinçle hareket edip, mağdur ve muhtaç insanlara ulaşıp, onların acıları ve dertleriyle dertlenip, bir nevi onların sıkıntılarına ortak olup sıkıntılarını gidermek için buradayız. Bizler de bunu kendimize şiar edinmişiz. Kriz masasının koordineleri doğrultusunda her şubemiz burada yardımlarını dağıtmaya devam ediyor. Şuan gördüğünüz gibi birinci derecede ihtiyaç su ve ekmektir. Ve bizler de yardımlarımızı bu doğrultuda yoğunlaştırmışız" dedi.

 

Peyderpey Yardımlar Devam Edecektir
Her kesimden vatandaşın depremden etkilendiğini söyleyen Gökhan, "Vatandaşlarımız evlerine giremiyor dolayısıyla her tabakada vatandaşlarımız mağdur durumdadır. Gelen yardımlara yönelik büyük bir rağbet sözkonusu. Tüm Müslüman kardeşlerimiz buradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımda bulunmalarını istiyoruz. Bu bizim için hem insani hem de İslami bir vazifedir. Bu konuda yardımda bulunan yardım için seferber olan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

 

Yaşanan depremin sıradan bir deprem olmadığını söyleyen Gökhan, "Yaşanan deprem büyük bir afet, büyük bir musibettir. Bizler bundan ibret alarak rabbimize yaklaşmamıza vesile olur inşaallah. Mustazaf-Der Genel merkezinin koordine etiği bir çalışma olan yardım seferberliği kapsamında, peyderpey yardımlar devam edecektir" dedi.

Hamza Yılmaz - İLKHA