ŞIRNAK - Van depremi sonrasında yaptıkları açıklamalar nedeniyle spikerler Müge Anlı, Duygu Canbaş ile ATV ve Haber Türk kanalları hakkında "Basın yoluyla hakaret halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından Şırnak Barosu suç duyurusunda bulundu.

Bu tür davranışların cezasız kalmayacağını ifade eden Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan Elçi, "Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz ve bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Baro Başkanı Elçi, halkın böylesine birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde sorumsuzca yayın yaparak, "Her ne kadar Van`da olsa da acımız büyük" diyen Duygu Canbaş, "haddinizi bilin" diyen Müge Anlı`nın toplumda infiale sebep olduklarını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Elçi, TCK`nın 216 maddesi uyarınca "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve bunu basın yoluyla yapmak suçlarından spikerler ve TV kanalları hakkında kamu davası açılmasını istedi.
Kadir Barış - İLKHA