VAN - Van`ın Muradiye ilçesinde depremin ardından hasar gören evler oturulmaz halde olduğu için, halkın çoğu kendi yaptıkları basit çadırların yaşam savaşı veriyor.

Havaların soğuması ile birlikte Muradiye`nin bazı köylerine aralıksız yağan kar, derme çatma çadırları kullanılmaz hale getirdi.

Deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların dramı her geçen gün büyüyor. Muradiye`nin Görecek Köyünde ikamet eden Engin Çetinkaya adlı vatandaş bunlardan sadece biri. Deprem nedeniyle evinin büyük bir bölümü çöken Çetinkaya, kendi imkanlarıyla derme çatma bir çadır yaptı. Çadırda bir buçuk yaşındaki kız çocuğu, hamile olan bir yakını ve ailesi ile birlikte dört gün boyunca kaldı. Ancak dün yağmaya başlayan kar, çadırı tamamen kullanılmaz hale getirdi.

Kaymakamlığa çadır yardımı için müracaat eden Çetinkaya, "Köye keşif için gelen yetkililer ne durumda olduğumuzu gördükleri halde, `Durumunuz iyi kendi imkânlarınızla ev ve çadırınızı yapın` dediler" şeklinde konuştu. Bu duruma tepki gösteren Çetinkaya, "Depremin getirdiği felaket zengini, fakiri tanımaz" dedi.

Kar kalınlığının 5 santimetreyi aştığı köyde deprem ve soğuğa karşı yaşam mücadelesi veren Engin Çetinkaya ve köy halkı acilen yardım bekliyor.


Eşref Öztırak-İLKHA