DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Irkçı Söylem Nefret Suçunu İşliyor
Mazlum-Der eski Genel Başkan Yardımcısı av. Nesip Yıldırım ile Van Depremi`ni, Çatışmalı Süreci, Kürt meselesini ve yeni Anayasa`yı konuştuk. Yıldırım, deprem sonrası sarf edilen ırkçı söylemlerle ilgili olarak, İnsanların ölümü üzerinde sevinmek ya da insanların ölümü üzerinde başka politikalar geliştirmenin utanç verici olduğunu belirterek, Irkçı söylemlerin nefret suçunu işleyen söylemler olduğunu söyledi.

Diyarbakır Söz: Polisten Sonra Asker Darbesi!
Lice`deki uyuşturucu imalatına Diyarbakır polisinden sonra bu kez İl Jandarma tarihi darbe indirdi. Operasyonda, 4.5 ton kubar esrar ile yarım ton toz esrar ele geçirildi.

Güneydoğu Güncel: Baro`dan Suç Duyurusu
Diyarbakır ve Bitlis baroları Van`daki depremin ardından ırkçı ve ayrımcılığı tetikleyen söylemleri nedeniyle Müge Anlı ile bazı köşe yazarları hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

Öz Diyarbakır: Üç Fakülteye Eş Zamanlı Bomba
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) kampüsünde bulunan 3 fakülteye eş zamanlı ses bombalı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananların olmadığı saldırıda binaların iç kısmında küçük çapta maddi hasarların oluştuğu belirtildi.
M. Salih Keskin - İLKHA