Van`ın Erciş ilçesinde yaptığı binaların yıkılması üzerine Müteahid S.Ö`nün villasına saldırı girişimi oldu. Aynı müteahidin oturduğu villasının bahçesine Kızılay çadırı kurdurması tepkilere neden oldu. Müteahidin evinin önünde toplanan öfkeli vatandaşları polis engelliyor. Gerginlik devam ediyor.

Bu arada iki dönem belediye başkanlığı yapan ve çöken evlerinin çoğunun imar izni, onun döneminde verilen Fatih Çiftçi`nin son seçimlerde Van milletvekili olarak Meclis`e girdiği öğrenildi.

VİLLA BAHÇESİNDE ÇADIR
Müteahhit Ö., güvenlik kameraları ve yüksek duvarlarla çevrili 1.5 dönümlük arazideki villasının bahçesine de Kızılay’dan aldığı iki çadırı kurdu. Çadırların önünde ise kendisine ve yakınlarına ait olan lüks cip ve Mercedes marka otomobil bulunuyor. 30 kişiye mezar olan Sevgi Apartmanı’nda bugüne kadar 20 kişinin cesedi çıkarıldı. 13 yıllık binada halen çalışmalar devam ederken, herkes hem yüksek kata izin verdiği için belediyeyi, hem de müteahhit S.Ö.`yü suçluyor.

GELİŞMELER ÜZERİNE İDDİALARA CEVAP VEREN MÜTEAHHİd S.Ö;
Tek yanlı eleştirilerin haksız ve yanlış olduğunu dile getirerek " İddia edildiği gibi Erciş’ten kaçmadığını ve altı aile ile birlikte bahçesinde kurduğu çadırda kaldığını dile getiren Ölmez, Erciş’te sadece Sevgi Apartmanı’nı inşa etmediğini, inşa ettiği 35’e yakın bina olduğunu ve bu binalardan sadece Sevgi Apartmanı’nın yıkıldığını aktardı. Ölmez, yıkılan binalarının sebebinin araştırılacağını, ihmal ve suç teşkil edecek bir durumun olması durumunda gerekli cezayı çekmeye hazır olduğunu kaydetti."

Bahçesinde kurduğu çadırların da basın tarafından çarptırıldığını ifade eden Ölmez, bu çadırlarda sadece kendisinin değil, toplam altı ailenin kaldığını belirtti. Ölmez: “Eğer bu çadırları bana çok görüyorlarsa kaldırmaya hazırım.” dedi.
Bu arada görüşlerini dile getiren kent sakinleri ise müteahhit Ölmez’i Sevgi Apartmanı’nın inşasında yetersiz malzeme kullanmakla suçladı. Kent sakinleri, apartmanın inşaasında yeterli demir kullanılmadığını ve kalitesiz kumun kullanıldığını ileri sürdüler.