VAN - Van`da yaşanan 7,2 şiddetinde ki deprem felaketinden sonra bölgeye gelen Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Kurum yetkilileri yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda yerel basının sorunlarını dinleyen Atalay, deprem dolayısıyla gazete çıkaramayan yerel gazete yetkililerinin bu mağduriyetlerinin göz önünde bulundurulacağını ve çıkarılamayan gazetelerin iş sahiplerini külfet ettirilmeyeceğini belirtti.

Yeter ki Amacımız Üzüm Yemek Olsun
İstanbul depremini yaşamış biri olarak burada ortaya çıkan tabloyu daha iyi anladığını ve bu acıyı paylaştığını dile getiren Atalay, "ancak şunun için seviniyorum. Görüyorum ki devlet burada olaya çok daha hızlı müdahale etmiş ve çok kısa bir zaman içerisinde vatandaşın yanında olmuştur. Evet, belki yardımların halka ulaşması istenilen düzeyde değildir. 10 çadır gitmesi gereken yerlere 1 tane gitmiştir ama hiç olmazsa gidilmiştir. Eksiklikleri hep beraber giderme gayreti içerisinde olursak aşamayacağımız bir sıkıntımız kalmaz. Yeter ki amacımız üzüm yemek olsun" dedi.

O Eski Dışlayıcı Devlet Anlayışının Dışında Kucaklayıcı Bir Anlayış Hâkim
Bir gazete temsilcisinin ulusal basında Van depremi sonrası yazılan bazı faşizan yazılara tepki göstermesine cevaben, "bu tür insanları bende şiddetle kınıyorum" diyen Atalay, ben şuna şahit oldum. Deprem haberi yayınlanır yayınlanmaz İstanbul da uçak seferleri iptal edilip seferler Van`a yönlendirildi. Başbakan başta olmak üzerek birçok bakan ve yetkililer programlarını iptal edip Van için ne yapabiliriz endişesiyle Van`a geldiler. O eski dışlayıcı devlet anlayışının dışında kucaklayıcı bir anlayış hâkim. Öyle olmak zorunda da. Bizler iyi bir yaşamı ancak bu şekilde yakalayabiliriz" dedi.

Bu Sorunları Aşmak İçin Sizinle Bir Araya Geldik
Hayatın her alanında olduğu gibi bu gibi afet durumunda da Basının öneminin büyük olduğuna işaret eden Atalay, " ancak yerel basınımızın oldukça sorunları var. Bu sorunları aşmak için sizinle bir araya geldik. Sizden dinleyeceğimiz sorunlara en kısa zamanda çözüm getirerek yerel basınımızı güçlendirmek ve bu gibi durumlarda çıkarılamayan gazetelerimin çıkması için imkân hazırlamak istedik. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Dolayısıyla sizlerin sıkıntılarını gidermek bizim işimizdir ve bizim için önemlidir" desteğinde bulundu.

Tek tek gazete temsilcilerini dinleyen Atalay sorunları kaydedip bunlarla yakından ilgileneceği taahhüdünü verdikten sonra toplantı sonrası Gazetecilerle bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fikret Özkan - İLKHA