BATMAN- 26 Ekim Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Kızılay Kan Bankası`ndan Teşekkür`
Kızılay Kan Bankası Müdürü Dr. Cihan Önder, Van`daki afetzedeler için kan bağışı kampanyası yapan Sağ-Çev ve tüm STK`lara teşekkürlerini bildirdi.

`Batman Umut Der Yardımlarını Sürdürüyor`
Van`da meydana gelen deprem için daha önce iki kamyon acil malzeme gönderen Umut Der Gıda Bankasının, hazırladığı bir kamyon ve bir minibüs dolusu içme suyu, battaniye, gıda ve ihtiyaç malzemeleri yola çıktı.
Doğuş Gazetesi; `Depremzedeler Yararına Kermes Düzenlendi`
Batman İnanç ve Düşünce Özgürlüğü Platformu, Van depreminde zarar görenler yararına yemek kermesi düzenledi.

`Umut-Der Yardımlarına Devam Ediyor`
Van da depremzedeler için daha önce iki kamyon yardım gönderen Batman Umut Der Gıda Bankası, bugün de bir kamyon ile bir minibüs dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi.

Medya Gazetesi; `Depremzedelere Gönderdiği Yastıkta Altınlarını Unuttu`
Filmlere konu olacak olay önceki gün Sağlık mahallesinde yaşandı. Batman Belediyesinin yardım konvoyuna eşya veren bir vatandaş, evdeki yastık, yorgan, battaniyeleri konvoya teslim etti. Yastığın içinde saklı bulunan altınları unutan vatandaş, altınlarının peşine düştü ama tüm aramalara rağmen yastık bulunamadı.

`Batman`dan Van`a 300 Civarında Konteynır Gidecek`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir Van`da meydana gelen depremle ilgili olarak Batman`dan Van`a konteyner yardımı gideceği bilgisini verdi.

Batman Barış Gazetesi;` Batman Umut-Der`in İki Ayrı Yardım Aracı Daha Ulaştı`
Batman Umut Der Gıda Bankasının yardımları gelmeye devam ediyor. Dün gece yola çıkan iki ayrı yardım aracı bugün depremzedelere ulaştırılmak üzere Mustazaf Der kriz masasına ulaştırıldı.

Batman Umut Gazetesi; `Batman Umut Der Yardımlarına Devam Ediyor`
Van`da depremzedeler için daha önce iki kamyon yardım gönderen Batman Umut Der Gıda Bankası, bugün de bir kamyon ile bir minibüs dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi.

Pusula Gazetesi; `Depremzedeler Yararına Kermes Düzenlendi`
Batman İnanç ve Düşünce Özgürlüğü Platformu, Van depreminde zarar görenler yararına yemek kermesi düzenledi.

Batman Postası Gazetesi; `Batmanlılar Depremzedelere Kan Vermek İçin Kuyruğa Girdi`
Batman`da sivil toplum kuruluşları, Van`da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki şiddetli depremde yaralanan depremzedeler için kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyaya büyük ilgi gösteren vatandaşlar Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezi`ne akın etti.
Çağdaş Gazetesi; `Batman-Van Yolu Yardım Tır`larıyla Dolu`
Deprem bölgesine gönderilmek üzere bölgenin birçok yerinde başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Batman-Van yolunda onlarca tır ve kamyon yüklü yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Halid Coşkun -İLKHA