VAN - Van`da yaşanan 7,2 şiddetindeki deprem sonrası Mustazaf-Der`in oluşturduğu kriz masası ekipleri, Esenpınar köyünde depremzedelere yardım ulaştırdı. 57 hanesi olan ve depremde büyük ölçüde zarar gören Esenpınar köyü sakinleri yapılan yardımlardan memnuniyetlerini dile getirerek kriz masası ekiplerine hayır duası yapıp teşekkür ettiler.

Esenpınar muhtarı Ferzende Kızılkara, köylerinin 57 hane ve tümünün ciddi hasar gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "şu anda acil olarak çadıra ihtiyacımız var.Depremden dolayı evlerimizin tümü çökmüştür. Evler oturulacak halde değil aldığımız brandalarla idare ediyoruz. Çadır yardımı bize daha yapılmadı. Mustazaf-Der ile Rahmet Eli 4 kez bize yardımda bulundular.Allah onlardan razı olsun."

Mustazaf-Der`in Dışında Kimse Buraya Gelmedi
Görüşünü aldığımız köylü vatandaşlardan Mevlüt Namuslu, "İstanbul`da çalışıyorum dün geldim. Mağduriyetimizi görüyorsunuz. Devletin bu tablo karşısında bizlere yardımda bunması lazım.Köyümüz her türlü yardıma muhtaçtır. Yağmur altındayız kar yağışı başladığında zor durumda kalacağız. Mustazaf-Der`in dışında hiçbir yetkili buraya gelmedi. Mustazaf Der gibi diğer derneklerinde yardımlarda bulunmasını istiyoruz.sizin vasıtanızla diğer dernek ve yardım kuruluşlarına sesleniyoruz." Şeklinde konuştu.

Mustazaf Der ve Rahmet Eli Derneği Bizi Yalnız Bırakmadılar
Haydar Uçar adlı vatandaş ise, "Bizler ve hayvanlarımız dışarıda kalmış durumdayız. Bu yetmezmiş gibi dün gece köye hırsızları girip hayvanlarımızı çalmak istediler. Bu yüzden yatamıyoruz. Dernek yetkilileri sağ olsun yardımlarını 3 gündür bizlere ulaştırıyorlar. Gönderenlerden Allah razı olsun.Mustazaf Der yetkililerine teşekkür ederiz.Deprem günüden bu yana Mustazaf Der ve Rahmet Eli Derneği bizi yalnız bırakmadılar.ilk yardım Mustazaf der ekibinden geldi teşekkür ederiz." İfadelerini kullandı. Sedat Karatay - İLKHA