VAN - Van ve Erciş`teki depremin tahribatını yerinde görmek ve Rahmet Eli Derneği ile birlikte oluşturdukları kriz merkezini ziyaret eden Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz değerlendirmelerde bulundu.

Hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığında bulunan Yılmaz, "Ölenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza da sabırlar diliyoruz. Evleri yıkılmış ve kullanılamaz halde olan vatandaşlarımıza da elimizden geldiği kadar yardımda bulunacağız" dedi.

"Kriz Merkezi Çalışmalarını Memnuniyetle Gördük"
Kriz merkezi tarafından mağdur aileler, zarar gören yerleşim yerleri, meskenlerin ve mağdur ailelerinin tespit edilmiş olduğunu söyleyen Yılmaz, "Depremin yaptığı tahribatı yerinde görmek ve yardım faaliyetlerimizin ne aşamada olduğunu görmek için bugün Van`a geldik. Van`da oluşturmuş olduğumuz kriz merkezinin çalışmalarını yerinde gördük ve denetledik. Van Şube Başkanımız Av M. Mehdi Oğuz ile Rahmet Eli Başkanımız Abdullah Yıldırım ile bu konuda oluşturduğumuz kriz merkezinin çalışmalarını memnuniyetle gördük. Bütün çalışmaların güzel bir şekilde organize edilmiş ve tespitler yapılmış" diye konuştu.

"Büyük Ölçüde Çadır İhtiyacı Var"
Bu tespitler doğrultusunda mağdur olan ailelere gerekli barınma ve gıda yardımlarının yapılmış olduğunu memnuniyetle gördüklerini söyleyen Yılmaz, "Bundan sonra da yardımlarımız gelmeye devam edecektir. Diyarbakır`dan Batman`dan Ağrı`dan Bingöl`den Tatvan`dan göndermiş olduğumuz yardımların yerine ulaşmış olduğunu memnuniyetle gördük. Bu konuda şu anda ihtiyaç olarak arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre büyük ölçüde çadıra ihtiyaç var. Evler yıkılmış ve tahrip olduğu için şu an vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan özellikle çadır ihtiyaçlarını karşılamak üzere devreye girmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz"
Barınmayla birlikte gıda malzemesine de ihtiyaç olduğunu dile getiren Yılmaz, vatandaşları bu konuda yardım etmeye davet etti. Yılmaz, "Bu konuda halkımız, kahvaltılık türü yiyeceklerle yardımda bulunursa iyi olur. Bu yardımları kriz merkezinin aracılığıyla ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu konuda katkısı bulunan tüm halkımıza buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA