2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci dönem sonunu değerlendiren Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.
2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelindiğini belirtilen açıklamada, “Bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığı gözlenmiştir. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası`nda önemli bazı kararlar alınmıştır. Söz konusu kararlar acilen uygulanmalıdır.” denildi.
“Memurlara kılık kıyafet dayatma uygulaması sona erdirilmelidir”
Öğrencilere kılık kıyafet dayatmasının kaldırılmasının son derece önemli bir adım olduğu vurgulanan açıklamada, “Ama Kamu personelini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu çalışanlarına da kılık ve kıyafet dayatmalarından vazgeçilmelidir.” ifadelerine yer verildi.
Şûra kararlarının da hayata geçirilmesi gerektiği söylenilen açıklamada, bazı taleplerde bulunuldu:
-15 Bin Atama Değil 100 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalıdır
-Öğretmen Nöbet Görevleri Ücretlendirilmelidir
-Ek Ders Esaslarındaki Eşitsizlik Giderilmeli, Ders Ücretleri Artırılmalıdır
-MEB Sınav Ücretlerinde Adaleti Sağlamalıdır
-Okulların Bütçe Sorununa Çözüm Getirilmelidir
-Kariyer Basamakları Sorunu Çözülmelidir
-Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Bir An Evvel Yayınlanmalıdır.
“Karma eğitim mecburiyeti”
Karma eğitime de değinilen açıklamada şöyle denildi: “Avrupa`da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu`nda yer alan, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır` ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır.” (İLKHA)