İnzar Hac ve Umre Organizasyonu'nun Gaziantep`ten gidecek ilk Umre kafilesi yakınları tarafından dualar eşliğinde Kutsal Topraklara bugün yolcu edildi. Dua eşliğinde uğurlanan Umre yolcuları Diyarbakır`a, oradan da uçakla kutsal topraklara yol alacak.

Umut Der önünde araçlara binen kafile, Diyarbakır hava alanından uçakla yola çıkıp, Cidde havaalanına ineceği belirtildi.

15 gün sürecek olan Umre ziyareti ile ilgili duygularını dile getiren yolcular, tarifi imkânsız bir heyecan yaşadıklarını belirterek, “Allah herkese bu ibadeti yerine getirmeyi nasip etsin. Umreye gitmek için çok heyecanlıyız. Rabbim gitmek isteyen herkese o kutsal toprakları görmeyi nasip etsin. Bu imkânlara vesile oldukları için İnzar Hac ve Umre Organizasyonundan da Allah razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdiler.

Umre adaylarını yalnız bırakmayan aileler de, Umre adaylarına dua edip, dua talebinde bulundular. Kutsal yolculuğa hareket etmek için heyecanla bekleyen Umre adayları, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade ettiler.

 Kafile yapılan duaların ardından Diyarbakır`a doğru hareket etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)