Yaklaşan yarıyıl tatili münasebetiyle İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, “Ara dönem sadece karneden ibaret değildir. Karnenin sembolik olduğunu belirterek, Önemli olan, Çocuklarımıza değer vererek onlara değer ortamı hazırlamalıyız.” dedi.
Yarıyıl tatili nedeniyle önemli açıklamalarda bulunan Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, öğrenci, öğretmen ve aileleri ilgilendiren konularda önemli uyarılarda bulundu.
“Ara dönem sadece karneden ibaret değildir. Karne semboliktir”
Yaklaşmakta olan yarıyıl tatili nedeniyle açıklamalarda bulunan Rehber Öğretmen Yılmaz, “Bütün ailelerin ve öğretmenlerin ortak temennisi öğrencisini en güzel yerde görmek istemesidir. En güzel yerlere layık olmak ise ahlaklı olmaktan çalışmaktan alın teri dökmekten geçer. Alın teri dökerken de programlı dökmek gerekir. Programlı dökülmeyen alın terinin bir anlamı olmaz. Hangi dönemde neyi nasıl yapacağımız uygulayacağımız programla alakalıdır. Bu yüzden süreçleri iyi analiz etmek gerekir. Her sürecin başlangıcı olduğu gibi ara dönemi ve sonucu kaçınılmazdır. Eğitim de bunlardan biridir. Eğitimi sağlıklı değerlendirmek için eğitim süreçlerini bir bütün olarak ele almak gerekir.”dedi.
“Ara dönemi, tatil olarak tanımlamak yanlış algılamalara sebebiyet veriyor”
Ara dönemi, tatil olarak tanımlamak yanlış algılamalara sebebiyet verdiğini değerlendiren Yılmaz, “ Çünkü tatil demek tembellik demektir. İdealleri, değerleri olan insanların tembelliği tavsiye etmeleri çalışkan toplumların değerlerine aykırı bir anlayıştır. Çalışkan toplumların değerleri dinamiktir olur, tembelliği kabul etmez.”dedi.
“En büyük değerlerimizden biri şüphesiz H.z. Muhammed( a.s) ve Onun söylemleridir”
“En büyük değerlerimizden biri şüphesiz H.z. Muhammed( a.s) ve Onun söylemleridir.”diyen Yılmaz, ‘`İki günü bir olan zarardadır`` Bizler zarar etmek istemiyor isek tavsiyelere uyup gayret göstermeliyiz. Ara dönemi, Hedeflerimize ulaşmada vesile olarak algılamalıyız. Bir düşünürün dediği gibi en çok ileriye giden ok en çok gerilmiş yaydan çıkar. Bekleme evresini aileler ve öğrenciler imkân evresi olarak değerlendirmelidir. Hedefimiz saadeti dareyn yani her iki dünyada mutluluğu olmalıdır.”ifadelerine yer verildi.
“Aileler olarak çocuklarımızı sanal dünyadan çekip doğal dünyayla tanıştırmaları gerekir”
Aileler olarak çocuklarımızı sanal dünyadan çekip doğal dünyayla tanıştırmaları gerektiğini belirten Yılmaz, “Çocuklarımıza sevgimizi gösterip doğal ortamda onlarla kartopu oynayabilir, onların dünyasına inip ortak paydada buluşabiliriz. Çocuklarımıza değer vererek onlara değer ortamı hazırlamalıyız. Çocuklarına değer ortamı hazırlamayan veliler, farkında olmadan ateş ortamı hazırlayabilir.”uyarısında bulundu.
“Çocuklarınızı ve ailemizi yakıtı taşlar ve insan olan cehennem azabından korumalıyız”
Yılmaz, konuşmasının devamında, ‘Rabbimiz bizleri bu konuda uyararak bizlere çocuklarınızı ve ailemizi yakıtı taşlar ve insan olan cehennem azabından korumamızı emreder.` Eğer çocuklarımızı bu ateş çukuruna itmek istemiyorsak kâinatın efendisi olan H.z Muhammed (a.s) ın hayatını birlikte okuyup efendimizi iyi tanımalıyız. Ne kadar tanıdığımızı da siyer umre ödüllü sınavına girerek öğrenebiliriz.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)