Eğitim Bir Sen Diyarbakır şubesi başkanı Yunus Memiş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in, öğrencilerin eğitim gördüğü okullardaki eski sınıfları yeni sınıflarla değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Türkiye’nin yeni sınıflar ve yeni eğitim yuvalarıyla mümkün olacağını belirten Memiş, Toplumda yaşanacak olan değişimin Eğitim’den başlaması gerektiğini belirtti.

“Klasik sınıf anlayışı değiştirilmelidir”

Yeni Türkiye’nin öncelikle yeni okul ve yeni sınıflarla ortaya çıkacağını kaydeden Memiş, “MEB eğitimde bazı değişikler yapmak istiyorsa, işe sınıf ortamından başlaması lazım. Sonra okulun fiziksel ve yönetsel yapısı en nihayetinde çevresel etkiler üzerine kafa yormalıdır. Eğitimin ana unsuru olan öğrenciler, sınıfta eğitilmektedir. MEB halen okullarda klasik sınıf anlayışından öte bir şeyler yapmış gözükmüyor. Sınıf ortamının düzeni ve şekli, kullanım yönünde fonksiyonel olacak şekilde yeniden dizayn edilmelidir. Artık modüler sınıf anlayışına gitmemiz lazım. Sıra dışı sınıflar, sıra dışı eğitim alanları oluşturulmalıdır” dedi.

 “Okul mimarisinde köklü değişiklikler bekliyoruz”

Şu anki sınıf anlayışının cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarla aynı olduğunu ve herhangi bir değişikliğin yaşanmadığını belirten Memiş, “Artık yeni Türkiye’de yeni sınıf anlayışına sahip olmamız, bizi geleceğe taşıyacak en önemli yapıtaşıdır.  Bir toplumun nasıl yönetildiğini anlamak istiyorsanız, okuldaki sınıfların nasıl yönetildiğine bakın. Orada bütün ülkeyi yönetenlerin zihinlerini bulacaksınız. Diyarbakır'da donatım, teknoloji ve derslik eksikliği hâlihazırda devam etmektedir. Okul mimarisinde de, ortamın şartlarına göre yapılacak bir yaklaşım geliştirilmelidir. Her yere aynı mimarıyla gitmenin bir anlamı yoktur. MEB’den, eğitimin paydaşlarıyla bir araya gelerek, okulun mimarisinde köklü değişikliklere gidecek adımlar atmasının bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)