Karaköprü Belediyesi, Estetik ve Kültür Komisyonu ile Plan Proje Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı yeni logoyu Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi tanıttı.

Yeni logonunKaraköprü ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Karaköprü Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi,  “Karaköprü Belediye Başkanlığımız 2014 seçimleri ile birlikte ilçe statüsüne kavuşturuldu. Dolayısıyla gerek AK Parti grubu olarak ve gerekse meclisimizin istişare toplantılarında ilçemizde bir logo değişikliğinin olabileceği kurumsal olarak bize bağlanan mahalleleri kapsayabilecek bir çalışmaya imza atmamız gerektiğini düşündük. Bizde bu çalışmayı Karaköprü Belediye Başkanlığı, Estetik komisyonumuz, Plan ve Proje müdürlüğümüz, Kültür komisyonumuz ortak çalıştılar. Kültür komisyonumuzun vermiş olduğu rapor doğrultusunda, meclisimize sunulan Karaköprü Belediyesinin logosu yeni haliyle onaylandı. Ben öncelikle emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum” dedi.

Belediyenin bundan sonraki tüm çalışmalarında yeni logonun kullanılacağını aktaran Başkan Çiftçi, “Bundan sonra Karaköprü Belediye Başkanlığını tüm çalışmalarında yeni logomuzu kullanacağız. Logomuzda arkadaşlarımız eski renkleri tamamıyla korudular. Karaköprü ilçemizle özdeşleşen Karaköprü narını ve Karaköprü yeni şehirleşen yeni kentleşen bir değer olduğu için bunun kıymetini yeni yapılaşma olarak ve adını aldığı köprü üzerinde kıymetli bir Karaköprü işleyerek değerli bir noktada ilham alıp güzel bir logo çalışması yaptılar. Kurumumuza yakıştı.” ifadelerine yer verdi.

Karaköprü Belediyesi yeni logosunun açıklaması;

İlçe Logosunda bulunan “1992” tarihi, Karaköprü’nün kuruluşunu temsil ediyor.Karaköprü’nün en önemli iki sembolünden biri olan nar, modernize edilerek logonun merkezine; diğer önemli sembol olan ve aynı zamanda ilçeye adını veren karaköprüise logonun alt kısmına yerleştirilerek bütünsel bir kompozisyon elde ediliyor. Logonun üst kısmında bulunan Osmanlı Lalesi figürü, 1651 yılında Bağdat seferine giderken Karaköprü’de konaklayan 4. Murat’ın Karaköprü’yüŞazeli Şeyhi Ali Dede’ye vakfetmesinden esinlenerek kullanılmış, İlçenin Osmanlı yadigarı olma özeliği vurgulanmış. Yine logonun üst kısmındaki pırlanta motifiyle Karaköprü’nün şehrin en değerli mücevheri olduğu ifade edilmiştir. Logonun tam ortasındaki figür; hem ilçenin önemli yol güzergâhında oluşunu, hem modern bir yerleşim yeri olduğunu sembolize ederken aynı zaman da ilçenin yeni simgelerinden olan saat kulesini temsil etmektedir.  Logonun alt kısmındaki kubbe şehrin inanç yönünü, açık bir kitap olarak düşünüldüğünde de ilçenin bilime, sanata, estetiğe bakışını ifade etmektedir. (İLKHA)