Cuma namazı çıkışı tarihi Ulu Camii önünde 72 İslami Sivil Toplum Kuruluşunun ortaklaşa yaptığı basın açıklaması sonrası Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed’e (sav) ve İslam’ın kutsal değerlerine hakaret dolu karikatürler çizmesine tepki gösteren Diyarbakırlı vatandaşlar, Peygamberimizi, annelerinden, babalarından, evlatlarından ve her şeylerinden daha fazla sevdiklerini ve seveceklerini söylediler.

“Bizler Peygamberimizi, anamızdan, babamızdan, evlatlarımızdan ve hatta her şeyimizden daha fazla severiz”

Bölgede yaşayan Müslümanlar olarak peygambere toz dahi dokundurma hususunda kimsenin kendi hassasiyetlerini sorgulayamayacağı belirten Mustafa Durgun, “Peygamber efendimize hakaret eden derginin sorumluları, edepsizlik yapmışlar, terbiyesizlik yapmışlar, ahlaksızlık yapmışlardır. Ama Müslümanları ve değerlerini tanımayanlar bilsinler ki, bizler Peygamberimizi, anamızdan, babamızdan, evlatlarımızdan ve hatta her şeyimizden daha fazla severiz. Onun yolunda her zaman ölmeye de hazırız. Özellikle bu bölgenin, genelde ise dünyanın Müslümanları Resulüne toz dokundurtmamış ve dokundurtmayacaktır da. Rabbim peygamber efendimize hakaret edenleri kahretsin.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar tek bir kişi dahi kalsak canımız, malımız ve her şeyimizle kâfirlere ve zalimlere karşı direneceğiz”

Peygamberimize yapılan hakaret için Diyarbakır başta olmak üzere tüm İslam âleminin ayaklanıp bu çirkin hakareti kınadıklarını ifade eden Ömer Çiçek adlı vatandaş, “İnsan olarak bizim dini inancımız onurumuz ve değerimizdir. Ne yazık ki yıllardır Müslümanlar katlediliyor. Özelikle de yükselen İslam karşıtlığının hedefinin İslam’ı tamamen yok etmek gibi bir gayretin içine girmek olduğunu düşünüyorum. Biz Müslümanlar, tek bir kişi dahi kalsak canımız, malımız ve her şeyimizle kâfirlere ve zalimlere karşı direneceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“İslam dinini alaya alanlara Allah lanet etsin”

Peygamberimize yapılan hakarete karşı tüm Müslümanların ayaklanması gerektiğini dile getiren Hacı Sadık Seyyar, “Peygamberimize yapılan hakarete Müslümanların sesiz kalmasını anlayamıyorum. İslam dinini alaya alanlara Allah lanet etsin.” şeklinde konuştu. (M.Sıddık Bilge / Ali Adiyaman – İLKHA)