Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa`ya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, partisinin Bursa İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında hükümetin çözüm sürecindeki tutumunu eleştirdi.

Karaman, “Eğer bir bölgeyi bir gruba terk edersiniz bu çözüm süreci olmaz, çözüm sürecinde orada dinlenecek milyonlarca insan var.” açıklamasında bulundu.

Bursa İl Başkanlığında yaptığı basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaman, bir basın mensubunun çözüm süreci ile ilgili yönelttiği soruya, “Çözüm sürecinde ne yapıldığını bilen yok ki, ben bilmiyorum. Hükümet üyelerinden de bilenlerin olduğunu tahmin etmiyorum.” şeklinde cevap verdi.

Yaşadığı bir olayı anlatan Karaman, “Geçenlerde Hakkâri`de görev yapan bir avukatla yolculuk yaptım. Ona sordum, dedim ki sen Hakkâri`de avukatlık yapıyorsun çözüm sürecini nasıl buluyorsun? Bana dedi ki ‘devlet orda yok, orda KCK bütün şehri görüyor. Mahkeme kuruyor vergi topluyor” dedi.

Karaman, “Eğer bir bölgeyi bir gruba terk ederseniz bu çözüm süreci olmaz, çözüm süreci kapsamında orada dinlenecek milyonlarca insan var. Sadece mecliste grubu var, mecliste milletvekilleri var diye bir grubu muhatap alırsanız. Oradaki diğer insanları mahkûm edersiniz.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)