Kalem Der`in Cuma namazı ardından düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed`e (sav) karikatürle hakaretini kınadı.

Merkez Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen yüzlerce Bingöllünün katılımıyla düzenlenen protesto programı Kur'an tilavetiyle başladı.

Adına basın açıklamasını okuyan Bingöl Kalem Der üyesi Ömer Aşkın, “Müslümanların yanında canlarından mallarından ve evlatlarından daha aziz olan peygambere yapılan hakaretler kabul edilemez.” dedi.

Gece gündüz demeden insanlığın hidayeti için çalışan ve bu yolda her türlü zorluğa göğüs geren Hz Muhammed'e (sav) hakaret edenlerin aslında kendi acizliklerini ilan ettiklerini belirten Aşkın, "Ey azgın grup! Bilin ki bu saldırılarınız kalbimizdeki Muhammedî sevdayı daha da pekiştirmektedir. Yaptığınız hakaretler attığınız iftiralar amacına ulaşamamakta aksine milyonların uyanışına vesile olmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“Cezayir'de katlettiğiniz 1,5 milyon Müslümanın kanı 12 insanınızın kanından daha mı az değerli”

Son olaylardan sonra barış yürüyüşü adı altında birçok dünya liderinin katılımıyla bir tiyatro sergilendiğini ifade eden Aşkın, "Şimdi soruyoruz, ey söz de barışsever Paris! 130 yıl boyunca işgal ettiğiniz Cezayir'de öldürdüğünüz 1,5 milyon Müslümanın kanı 12 insanınızın kanından daha mı az değerli. Yine soruyoruz ey Paris! Mali'ye barış götürüyoruz adı altında yaptığınız işgallerin, Afrika'da sömürdüğünüz zenginliklerin, kıyımlardan geçirdiğiniz halkların hesabını vermeden hangi barış ve özgürlükten söz ediyorsunuz.” dedi.

“Yıllardır Filistin`de masum insanları katlederken hangi yüzle barıştan söz edersiniz”

Batı'yı ve Netenyahu'nun Paris'teki yürüyüşe katılmasının da eleştirildiği açıklamada, "Ey insanların akıllarıyla alay edercesine güya barış yürüyüşüne katılan korsan devletin terörist başbakanı! Önce dünyanın gözü önünde plajlarda top oynayan masum çocukları füzelerle nasıl vurduğunun hesabını ver. Yıllardır Filistin`de masum insanları katlederken hangi yüzle barıştan söz edersiniz.  Filistin`de taş üstünde taş bırakmazken bütün dünyayla alay edercesine hangi özgürlükten dem vuruyorsunuz?

Ey emperyalist batı ve Avrupa yıllardır İslam ülkelerinde yaşanan katliamlar hiç mi vicdanınızı sızlatmadı? Ortadoğu'da katledilen milyonların 12 kişi kadar değeri yok mu? Kendi insanınız öldürülürken kıyameti koparıyorsunuz da milyonlarca Müslüman katledilirken neden kılınızı kıpırdatmıyorsunuz? Ey batı, ey Avrupa ve Amerika yıllardır işgal ettiğiniz Afganistan'daki mazlumların feryadı vicdanınızı sızlatmadı mı? Pakistan'da her gün hava saldırılarıyla katledilen sivillerin kanının hiç mi değeri yok? Irak'ta taş üstünde taş bırakmayan, ülkenin zenginliklerini sömüren zihniyet sizin değil mi? Ebu Gureyb'te hakarete uğrayan, namusları kirletilen ve alçakça işkencelere maruz kalan Müslüman sizin beyaz insanlarınız kadar değerli değil mi? Her gün Suriye'de yüzlerce insan öldürülürken neredeydin ey batı, söyle 14 bin çocuk katledilirken niye ses çıkarmadın?" Diye sordu.

“Peygamber efendimize yapılan bu hakaret kesinlikle kabul edilemez”

Batının vicdan sahibi insanlarına, medya kuruluşlarına ve yayın organlarına seslenen Aşkın, "İnsanların kutsallarına hakaret etmek ifade özgürlüğü müdür? İfade özgürlüğü, hakaret özgürlüğü demek değildir. Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen peygamber efendimize yapılan bu hakaret kesinlikle kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“Gaflet uykusundan uyanma vakti gelmedi mi?”

İslam ümmetine de seslenen Aşkın, "Fransa'da ölen 12 insan için bütün Avrupa ve yardakçıları ayağı kalkarken her gün Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Mali'de ve Arakan'da katledilen Müslüman kardeşlerimiz için neden ses çıkarmıyoruz. Peygamberimize yapılan bu küstahlığa neden tepkisiz kalıyoruz.  Bu gaflet uykusundan uyanma vakti gelmedi mi?

“Her platformda Hz Peygambere sahip çıkmalıyız”

"Yapılan bu hakaretler Müslümanların peygambere olan bağlılığını arttırmalı, azimlerini bileyip davalarına olan sadakatlerini güçlendirmeli her alanda ve her platformda Peygamberine sahip çıkmalıdır.” şeklinde konuştu.

Program, Bölge Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata`nın yaptığı duayla sona erdi.

Protestoya katılan halk, açıklamanın ardından Fransız Charlie Hebdo dergisinin bir bölümünü Türkiye'de yayımlayan Cumhuriyet gazetesine tepki göstererek yanlarında getirdikleri Cumhuriyet gazetesini yaktı.  (Nihat Kanat/Enis Ağırbaş - İLKHA)