Çetin kış şartları ve dondurucu soğuklar Muş'ta etkisini sürdürüyor. Havaların aşırı soğuması halkı hem kendilerini hem de araç ve gereçlerini korumak için farklı yöntemler uygulamaya sevk etti.

Kendilerini ve araçlarını kışın dondurucu soğuklarından korumaya çalışan köylü, evlerinin balkonları ile traktörlerinin üzerine çadır branda ve naylon çekerek soğuktan korunmaya çalışıyor.

Özellikle bölgede esen sert ve soğuk rüzgâr nedeniyle soğuktan korunmak için bu yönteme başvurmak zorunda kaldıklarını ifade eden köylü,  bölgenin aşırı soğuk olması nedeniyle başka bir çarelerinin olmadığını belirtiler.

Köylüler, evlerinin balkonlarına, traktör ve römorkların üzerine çektikleri çadır branda ile hem yakıttan tasarruf ediyor,  tekerleklere sardıkları naylonla hem malzemelerini soğuktan koruyor hem de bu şekilde lastiklerin ve araçların ömrünü de uzatmayı hedefliyor.

Köylüler evlerin balkonlarında ve araçlarının üzerindeki brandaların yaklaşık olarak 4 ay boyunca kalacağını belirtiler.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)