Karikatür hakaretiyle ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörlüğü, kutsal değerlere saygı göstermesi gereken Fransa`nın büyük bir provokasyon sergilediğini belirtti.

İslâm ümmetinin hazreti peygambere olan sevgisi bilinirken batı dünyası İslâm âleminin sinir uçları ile oynadığı belirtilen açıklamada, daha önce Danimarka karikatür krizi ile tecrübe edilen senaryonun bu kez Fransa'da sahnelendiği kaydedildi.

Kutsal değerlere saygı göstermesi gereken sözde özgürlükler diyarı masallarını anlatan Fransa'nın, karikatürler ile büyük bir alçaklık ve provokasyona imza attığı ifade edilen açıklamada, "Bu provokasyon sonunda yaşanan olaylarda öldürülen 12 insan için batı dünyasının bir araya gelmesi ve terör devleti İsrail terörist başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da içlerinde olması geçmişte yaptıkları katliamların kimler tarafından organize edildiğinin de göstergesi olmuştur." denildi.

Müslümanların ırzları talan edilirken batı neredeydi

12 İnsan için dünyayı kaldıran batının çirkin yüzünün ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, "Milyonlarca Müslüman katledilirken, ırzları talan edilirken, yaşadıkları ülkeler işgal edilirken ses çıkarmayanların 12 insan için yaptıkları batı dünyasının çirkin yüzünün ortaya çıkmasına yetmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet gazetesinin karikatürleri yayınlamasına da tepki gösterilen açıklamada, "Bu olayın en hafif tabirle provokasyon olduğu belli iken bu karikatürleri ülkemizde cumhuriyet gazetesi adlı paçavrada yayınlanması ve bunun basın ve ifade özgürlüğü  maskesi altında yapılması oldukça manidardır. Acaba Cumhuriyet adlı paçavra emperyalist batılı ülkelerin maşası olmaktan ne zaman kurtulacaktır, yoksa kendilerini Salman Rüşdi olarak mı görüyorlar. Ve son olarak diyoruz ki, Hükümetin, Efendimizin karikatürünü yayımlayan bu adi gazeteye en üst dereceden ceza vermesini bekliyor ve bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."  (İLKHA)