Diyarbakır`da yeni kurulan Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der), basın mensuplarıyla tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Özel bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çözüm-Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, derneklerinin, toplumsal uzlaşıya katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve diğer bazı şehirlerden gelen gönüllüler tarafından kurulduğunu söyledi.

Çözüm sürecini sadece AK Parti ve HDP`nin yürütmesinin oldukça zor olduğunu belirten Ezgin, “Diğer bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının, özellikle halkın elini, hatta bedenini taşın altına koyması gerekmektedir. Bölge halkı çözüm sürecine büyük destek verir duruma gelmiştir. Çözüm-Der olarak yaptığımız çalışma ve gözlemler, çözüm sürecinde çözülmesi beklenen sorunların en başında PKK`nin silahsızlanması ve barış ortamının sağlanmasıdır. Özellikle İslami kesimler ve gruplar, hak ve taleplerin istişaresi ve değerlendirmesi konusunda Kürt İslami grupların da muhatap olarak alınmasını talep etmektedirler. Koruculuğun kaldırılması ve onların mağdur edilmeden başka alanlarda istihdam edilmesi, faili meçhullerin ortaya çıkarılması konusunda etkin soruşturmalar yapılması, bu konularda gerekiyorsa tarafsız ve bağımsız araştırma komisyonları kurulması yoğun talepler arasındadır.” dedi. (Ali Fidancı/M. Sıddık Bilge-İLKHA)