Diyarbakır Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü verilerine dayandırarak yaptığı basın açıklamasında Diyarbakır il merkezinde ev ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak polisin yaptığı baskınlarda gözaltına alınan 6 kişiden 3`ünün tutuklandığını belirtirken, çalınan malzemelerden ele geçirilen malzemelerin ise sahiplerine iade edildiğini belirtti.

Ev ve işyerlerinde yapılan hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandığı belirtilen açıklamada gözaltına alınan şahıslardan 3`ünün çıkarıldığı mahkemelerce tutuklandığı belirtilirken gözaltına alınan 3 kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemelerden 1 adet SEG marka LCD televizyon, 1 adet ASUS marka dizüstü bilgisayarı, 13 adet NOC marka Bilgisayar Monitörü, 1 adet siyah renkli tekerlekli seyahat çantası, 2 adet Mouse, 1 adet yeşil renkli yelek ve

418.80 TL paranın ele geçirilerek sahiplerine teslim edildiği belirtildi.           

Aramalarda ayrıca şahıslardan ele geçirilen Minton marka fotoğraf makinası ve Mcaloren Carrera marka erkek kol saatinin ise sahiplerinin bulunması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)