CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin`de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu`nun sahte imza ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğunu ve raporun bu şekilde onaylandığını iddia etti. Atıcı, iddialar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Atıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazılı olarak cevaplaması için verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Sahte imza ile ÇED Olumlu Kararı verdiğiniz iddia edilen Mersin Akkuyu Nükleer Santral projesindeki iş ve işlemleri, imzaların adli incelemesi yapılana kadar, durdurma emri verdiniz mi? ÇED Olumlu Kararını durdurmadıysanız ne zaman durduracaksınız?

-Bakanlığınıza iki kez sunulan ÇED raporunun incelenmesinde imzaları kontrol eden veya etmesi gerektiği halde etmeyen ilgililer hakkında idari veya hukuki herhangi bir işlem başlattınız mı? Başlatmadıysanız ne zaman başlatacaksınız?

-Mersin Akkuyu Nükleer Santral Projesinin, ÇED Olumlu Kararının sahte imza ile alındığı kesinleşirse istifa edecek misiniz? İstifa etmeden önce de nükleer santralle ilgili iş ve işlemleri durduracak mısınız?

-Nükleer santral kuran ve işleten ülkelerde, nükleer enerji mühendisinin sahte imzası ile iş veya işlem yapıldığına dair Bakanlığınız arşivinde herhangi bir bilgi var mıdır?

-Rusya Devlet Başkanı Putin`in Türkiye ziyareti sırasında yapılacak çeşitli pazarlıklarda koz olarak kullanılmak üzere alelacele tamamlattırıldığı iddia edilen ve Mersin halkı tarafından Putin`e rüşvet olarak algılanan nükleer santral ÇED raporunun sahte imza ile verildiği kanıtlanırsa Rusya ile ilişkilerimiz nasıl etkilenir? (İLKHA)