Batman İl Sağlık Müdürlüğü, kar sebebiyle yolu kapanan Sason ilçesi Derince köyündeki 75 yaşındaki hastanın ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi yaptığı açıklamada; “Yurdumuzda etkili olan kar yağışı ilimizde de karayoluyla hastalara ulaşımımızı zorlaştırdı. Kara yoluyla ulaşılması güç bölgelere Sağlık Bakanlığına ait 112 Acil hava ambulansı ile ulaşılıyor.  Sason ilçesi Örenağıl köyü Keçiler mezrasından İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezimize gelen çağrıda doğum vakasının olduğu bilgisi verilmesi üzerine Komuta Kontrol Merkezi Hekimlerimiz Dr. Özge Akın ve Dr. Özgür Kaya hastaya ulaşabilmek ve hastaneye naklini gerçekleştirebilmek için, planlı bir şekilde gerekli birimler ile koordineli çalışmalar yürüttüler.” dedi.

Sason ilçesi Derince köyündeki yolun kar yağışı yüzünden kapanmasıyla kar paletli ambulansın solunum sıkıntısı çeken 75 yaşındaki başka bir hastaya karayoluyla ulaşımı zorlaştırdığını belirten Bodakçi, “Komuta Kontrol Merkezimiz Diyarbakır 112 İle irtibata geçerek Helikopter ambulans talebinde bulundu. Ambulans helikopter Diyarbakır ilinden kalkış yapıp Örenağıl köyü Keçiler mezrasına doğru hareket ederek hastaya ulaşmaya çalıştı. Bu arada köy halkıda uygun noktadaki karları ezerek Ambulans helikopterin iniş yapabilmesine yardımcı oldular. Soğuk ve zor hava şartlarına rağmen hastanın il merkezine nakli gerçekleştirildi. Ambulans helikopter ile getirilen hasta hazır olarak bekletilen Acil Yardım ambulansımız ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine nakledildi. Hafta sonu yürütülen çalışmalar ile Karayolu ile ulaşılamayan Sason İlçemizde bulunan yaşlı bir hastamız Ambulans Helikopter ile alınarak İl merkezimize nakli gerçekleştirildi.” diye konuştu. (İLKHA)