Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Işıklar Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte Irak ve Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleştirilen mültecilere, Midyat Belediyesi ve Ak Parti İlçe Başkanlığından kışlık hazır giyim yardımı yapıldı.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan ve AK parti teşkilatı tarafından getirilen yardım malzemeleri AFAD ve Kızılay yetkilileri eşliğinde çadır kentte kalan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara teslim edildi.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yapılan yardımların ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye sığınan ailelere kışlık giyim yardımında bulunduk. Daha öncede çeşitli yardımlar yaptık. İhtiyaçları göz önünde alınarak 55 bin TL değerinde hazır giyimden oluşan kışlık kıyafetler aldık. Bugün onları kamp yetkililerine teslim ettik. Onlar da ihtiyacı olan ailelere dağıtacak. İmkânlarımız ölçüsünde yardımlarımızı sürdüreceğiz. İnşallah biran önce ülkelerinde olaylar biter ve onlar da ülkelerine dönerler.” Dedi.

Güneştan ise, “Türkiye'ye sığınan misafirlere yardım bir insanlık görevidir. Bu soğuk kış gününde kampta kalan kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmek için buradayız. Onların ne kadar zor şartlar altında yaşadıklarını görebiliyoruz. Evlerimizde kaloriferler yandığı halde bizler üşürken, onlar bu soğukta çadırlarda kalıyorlar. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak ve sorunlarını gidermek bizim görevimiz.” Diye konuştu.

Yardımların kamp sakinlerine ulaştırılması ve dağıtılmasına Ak parti ilçe teşkilat üyeleri eşlik etti. (Adnan Oğuz İLKHA)