Bingöl’de bir süre önce Suriye’deki savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyasına destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Bingöl Tanıtım Derneği de kampanyaya destek verdi.

Bingöl Belediyesi öncülüğünde Kayseri, Sivas Belediyeleri, Bingöl Muhtarlar Derneği ve Bingöl Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan yardım kampanyasına kısa süre önce kurulan ve gazetecilerden oluşan Bingöl Tanıtım Derneği’nden de destek geldi.

“Soğukta üşüyen çocukların halini görmemek, insanlığımızdan bir parça kopmuş demektir”

Bingöl Tanıtım Derneği Başkanı Galib Akengin, Süriye’de savaş nedeniyle bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, “Bu soğuk kış mevsiminde, hepimiz sıcak evlerimizdeyken, dışarıda çadırlarda kalan ailelerin ve soğukta üşüyen çocukların halini görmemek, insanlığımızdan bir parça kopmuş demektir.” ifadelerini kullandı.

Akengin, Bingöl Tanıtım Derneği olarak insanların daha fazla mağdur olmaması için harekete geçtik. İstanbul’da bulunan hayır sahibi insanlarımızdan, savaş mağduru çocuklar için çok sayıda kışlık giysi topladık, daha sonra Bingöl’e getirip,  savaş mağduru ailelere ulaştırılmak üzere Bingöl Belediyesi yetkililerine teslim ettik.” dedi.

“Suriye halkına destek olmamız insani sorumluluğun gereğidir”

Ailesinin başında geçen bir olayı anlatan Akengin, şunları söyledi:  “Birinci dünya savaşında Ruslar Erzurum’u geçip Kiğı bölgesine gelmeye başladıkları zaman, Kiğı’dan Malatya’ya göç eden dedem ve ninem, sırtında oğullarını yani babamı taşımışlar. Malatya’ya gidenlerin bir kısmı gelmemiş, orada kalmışlar. Dedem, o gün yardım edenleri hiç unutmuyordu. Her zaman dua ederdi. Bugün bizlere sığınan Suriye halkına destek olmamız insani bir sorumluluğun gereğidir.”

Bingöl insanının civanmertliğini, samimiyetini, dürüstlüğünü ve hoşgörüsünü doğru zaman ve doğru yerde tanıtmayı da bir misyon gördüklerini vurgulayan Akengin, “Bizler gazeteci olarak yıllardır gözlemliyoruz. Doğu ve Güneydoğu insanı olarak olumlu tarafımızı maalesef ulusal basında göremiyoruz. Tanıtmanın da en önemli unsuru basın ve medya ile olduğu için Bingöl’de aktif gazeteci arkadaşlarla bir araya gelerek “Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneğini kurduk. Amacımız ilimizi en doğru şekilde tanıtmaktır.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)