Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon, Rize, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın doğu ilçeleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm üzeri) olmak üzere kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara'da 4 ila 7 derece, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı, güney ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Gölcük çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100 mm) sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli( 40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimlerin yüksekleri ile Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve kıyı kesiminde aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar kuzeybatı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize çevrelerinin yağmurlu; Amasya ve Çorum çevrelerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. (İLKHA)