Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi sakinleri, mahallelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşadıkları için mağdur olduklarını dile getirerek, Huzur Evleri Medya kavşağında araç lastiği yakarak yolu trafiğe kapattı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde vatandaşlar, DEDAŞ yetkilerinin sorunu bir an çözmeleri için mahalleye arıza ekiplerini göndermelerini istedi. Eylemcilerin çoğalması ve dumanların yükselmesiyle birlikte mahalleye çok sayıda zırhlı araç ve TOMA`nın sevk edildiği görüldü.

 “DEDAŞ`ın burada en fazla 1 saatlik işi var”

Son bir haftadır elektriklerinin olmadığını ve elektrik kablolarının yerde olduğunu dile getiren Hüsamettin Ensari adlı vatandaş, “Biz 40 güne yakındır elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Ama bu son bir haftadır hiç elektriğimiz yok. Bizim mahallenin trafosu arızalı olduğu için elektrik kabloları yerlerde. Şuan kablolar yerde ve trafoya ise küçük bir şalter takılmış, bu şalterde gelen akımı kaldırmıyor. Eğer DEDAŞ gelip bizim sıkıntılarımızı gidermezse bizler eylemlerimize devam edeceğiz. Sıkıntımız çözülmese gerekirse bir hafta boyunca burada eylem yapacağız. Bizi insan yerine bile koymuyor, bizi mağdur ediyorlar. Biz DEDAŞ`ın bizim sorunlarımızı biran önce çözmesini istiyoruz.” dedi.

“Sıkıntımızı gidereceklerini söylüyor ama 3 aydır giden gelen yoktur”

Üç aydır elektrik sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden Abdullah Tarhan adlı mahalle sakini ise, DEDAŞ`a defalarca sıkıntılarını anlatmalarına rağmen kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini ve sıkıntılarını dinlemediğini söyledi.

Tarhan, “DEDAŞ bize sıkıntımızın giderilmesi için geleceklerini söylüyorlar, ama 3 ay etti halen gelen yok. Çocuklarımız okuldan geldikten sonra elektrik olmadığı için ders yapamıyorlar. Elektriklerimiz gittiği zaman mahalledeki çocuklar gidip elektrik panosunda bulunan şalteri kaldırıyor. Bizim bu mağduriyetlerimizle hiç kimse ilgilenmiyor. Belediye ve DEDAŞ ‘a defalarca gitmemize rağmen bizimle hiç kimse ilgilenmiyor. Biz bugün DEDAŞ ile görüşmeye gittiğimizde, bize Genel Müdürün istifa ettiğini söyleyerek başlarından savdılar.” ifadelerini kullandı.

Eylem olaysız bitti…

Olay yerine gelen polislere niyetlerinin taşkınlık çıkarmak olmadığını ve elektriklerin açılması durumunda yolu trafiğe açacaklarını söyleyen vatandaşlar, polisin  DEDAŞ müdürüyle görüşmesi ve elektriğin açılacağı sözü almasından sonra yolu trafiğe açarak yaktıkları olaysız bir şekilde dağıldılar. (Emrah Deniz / Ali Adiyaman – İLKHA)