Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu tarafından başlatılan “Tarafsız-Bağımsız Yargı” çalışmalarına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Bursa Barosu Başkanlık Makamı`nda yapılan basın açıklamasına Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

“Tarafsız-Bağımsız Yargı” için geçtiğimiz 10 Ocak Cumartesi günü ilk çalışmayı yaptıklarını kaydeden Baro Başkanı Demiröz, “Yargı, tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetti. Bu durum sosyal alanda olumsuz karşılık buldu ve yargıya olan güven yüzde 20`nin altına düştü. Yargıyı itibarsızlaştırmanın yarattığı boşluk, ülkenin geleceğinin tehdit eder hale geldi.” dedi.

Demiröz: Eleştirme sonuç getirmedi

Bugüne kadar yargıda yaşanan itibarsızlaştırma ve güven kaybına ilişkin birçok çalışmaya imza attıklarını söyleyen Demiröz, “Bütün durumlara ilişkin çok sayıda tespitler yapıldı, açıklamalar yapıldı, tepkiler ortaya konuldu. Ne var ki geldiğimiz nokta yapageldiğimiz şeylerin eksik ve yetersizliğini ortaya koydu. Yalnızca eleştirmenin ve tepki göstermenin sonuç yaratıcı olmadığını gördük.” ifadelerine yer verdi.

"Tarafız yargı, özgür savunma için mücadele kararı alındı"

Bağımsız yargı ile özgür savunmanın yeniden inşası için mücadele kararı aldıklarını belirten Demiröz, “Biz aynı şeyleri yapmaya devam ederek farklı sonuçlar elde etmeyi beklemek yanılgısından vazgeçtik ve bağımsız yargı ile özgür savunmayı yeniden inşa etmek için mücadele kararı aldık” ifadelerini kullandı.

" Büyük buluşma Bursa`da yapılacak"

Demiröz, bağımsız yargı ile özgür savunmanın inşası için başlatılan mücadele adına yapılan atölye çalışmasına, milletvekilinden gazeteciye, akademisyenden savcıya kadar geniş katılımın sağlandığını söylerken, “Bu atölye çalışmasında yapılanlar neticesinde katılımcılarımız, yargıdaki olumsuzluklara müdahil olmak ve tüm Türkiye`de duyarlılık yaratmak amacıyla mücadele ruhu oluşturmak için bir yol haritası belirlemek konusunda uzlaştı. Bu nedenle ilk çalışmanın Bursa`da yapılması kararlaştırıldı. İlk büyük buluşmaya baro başkanlarının, tüm yargı gruplarının, yüksek mahkeme temsilcilerinin ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin çağrılmasına karar alındı. Ayrıca bu çalışmanın kamuoyuna duyurmak için yazılı-görsel medyanın yanı sıra sosyal medyadan yararlanmak ve bu amaçla yeni düzenlemeler oluşturulmasına karar verildi” açıklamasında bulundu.

" Yegâne yol, tarafız yargı ve özgür savunma"

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, basın açıklamasını “Hepimizin amacı, herkesin yargı önünde eşit olduğu bir Türkiye`dir ve bu amacı gerçekleştirmenin yegâne yolu ise bağımsız yargı ile özgür savunmadır” diyerek tamamladı. (Zeki Aras –İLKHA)