Bursa Fırıncılar Odası Yönetimi, Bursa`nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ`ı ziyaret etti. Ziyaretin ana gündemi ise kayıt dışı üretim ve ekmek israfı oldu.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz beraberindeki heyetle birlikte BESAŞ`ı ziyaret etti. Tesis ve üretim kapasitesi hakkında konuklarını bilgilendiren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Bursalıların daha sağlıklı ekmeğe ulaşması için Fırıncılar Odası ile işbirliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti, Bektaş, kaçak üretim yapan işletmelerin, halk sağlığı ile oynamanın yanında haksız rekabete neden olduğunu vurguladı.

Bektaş, “Ekmek halkımızın temel besin maddesi ve sofralarımızın vazgeçilmezidir. Bunun için haksız rekabeti önlemek ve halkın sağlığını korumak amacıyla, kaçak çalışan fırınlar konusunda Büyükşehir Belediyesi, BESAŞ ve Bursa Fırıncılar Odası üyeleri ile ortak çalışmalar neticesinde daha etkin mücadele edilmesini sağlayacağız” dedi.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz da ruhsatı olmayan, sağlıksız ve amacı dışında üretim yapan çok fazla irili ufaklı kaçak işletme olduğunu, bu işletmelerin halk sağlığı ile oynadıklarını vurguladı.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan ekmek israfının başlıca nedenlerinden birinin de kaçak fırınlar olduğunu belirten Yılmaz, “Kaçak fırınlar istediği kadar ekmek üretiyor. Fırınlar bakkala, markete ekmeği götürüp 'Satabildiğini sat, kalanı alırım' diyor, fiyatı düşürüyor. Ucuza alınan ekmek kalması durumunda daha rahat çöpe atılıyor. Vatandaşımız kalan ekmeği değerlendirmek yerine ucuza satılan ekmekten tekrardan almayı tercih ediyor böylece büyük bir israfa sebep oluyor.” ifadelerini kaydetti. İLKHA)