Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, Diyarbakır`da artan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yaptı. 

Bölgede kaçak elektrik bahanesiyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Yontürk, Diyarbakırlıların, haksız yere cezalandırılmaya çalışıldığını kaydetti.

“Bu işi yapamayacaksanız bırakın gidin”

Bölgede yaşayan hiçbir vatandaşın böyle bir muameleyi hak etmediğini aktaran Yontürk, “Kaçaklar nedeniyle birçok yerde belirli saatlerde elektrik kesintisine gidiliyor. Bunu, bölgede yaşanan hiçbir vatandaşımız hak etmiyor. Elektrik kesintileri bilinçli yapılıyor burada halk bilinçli cezalandırılıyor. Bu cezalandırılma yapılırken de kaçak kullanım bahanesi de hazır maalesef. Bölgede her meslek grubundan esnaf elektrik kesintileri nedeniyle perişan oldu. Özellikle hastalar var. Elektrik olmadığında sağlığından olan hastalar hatta ölüm ile burun buruna gelen hastalar var. İleriye dönük hastalıklara davetiye çıkarılmaktadır. Bu işi yapamayacaksanız, bırakın gidin.” dedi.

“Kimse de onların gözünün yaşına bakmasın”

Esnafların, elektrik kesintileri nedeniyle uğradıkları zarardan ötürü Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi`nden (DEDAŞ) şikâyetçi olması gerektiğini aktaran Yontürk, şu ifadeleri kullandı:

“Kaçak varsa ekip kur, ara, bul, yaptırımı ne ise uygula. Bu sorun senin sorunun. Sen elektriği devralırken burada kaçak kullanıldığını bilmiyor muydun? Elektrik faturasını düzenli elektrik ile çalışarak para kazanan bir sürü esnafın ne günahı var? Bölgedeki bütün sanayici ve fabrika sahipleri başta olmak üzere, büyük küçük bütün esnaf kesintilerden dolayı uğradıkları zarardan ötürü şikayetçi olmalıdır. DEDAŞ elektriği keserken kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Kimse de onların gözünün yaşına bakmasın, elektrik kesintilerinden ötürü uğradığı zararları alsın.” (İLKHA)