Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Dicle Elektrik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün işbirliği ile düzenlenen İlköğretim öğrencileri arası resim yarışmasının sonucu bu gün yapılan bir programla Dicle EDAŞ binasında açıklandı.

Dicle Elektrik`in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı ve dereceye giren öğrenciler ile öğretmenlerine ödüllerinin verildiği törende, dereceye giren öğrencilerin aileleri ve Dicle Edaş yetkilileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

“Halkımızda israf bilincini oluşturmaya çalışıyoruz”

Enerji verimliliği haftasında vatandaşlara ve öğrencilere enerji verimliliği bilincini aşılamak istediklerini belirten Dicle EDAŞ Bölgesi Genel Müdürü Murat Karagüzel, asıl amaçlarının elektriğin israf edilmemesini sağlamak olduğunu söyledi.

Karagüzel, “Enerji verimliliği haftası ve bu haftada düzenlenen etkinliklere önem veriyoruz. En fazla elektrik tüketiminin ve en fazla elektrik israfının olduğuna inandığımız Şanlıurfa`da paneller düzenleyerek enerji israfını bitirmeye çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle beraber broşür dağıtımı ve yarışma düzenledik. İsraf gereğinden fazla kullanılan elektriktir. Elektriği amacı dışında kullanmaktır. Klimaların açık olduğu anda pencereler açıksa bu israftır. Evin gerekli olan lambası dışında diğer lambaların da açık olması israftır. Biz vatandaşlarımızdan israfın önlenmesi konusunda hem şirketimiz de hem de ülke ekonomisine yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

“Bölgemizde 8 milyar kilovatlık Elektrik israfı yapılıyor”

Şirketlerinin Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak olmak üzere toplam 6 ilde dağıtım yaptığını ifade eden Karagüzel, bu 6 ilde yıllık 20 milyar Kilovat elektrik tüketildiğine dikkat çekti.

Karagüzel, “Kişi başına aylık tüketim 1350 kilowattır. Türkiye`nin diğer illerinde ise 350 kilowattın üzerine çıkmıyor. 1350 kilowatın 180 kilovatı kayıt altına alınıyor. Geri kalanı ise kayıp kaçak bedelidir. Burada ciddi manada israf da var. 1 milyon 400 bin abone var. Bu abonelerin yıllık 12 milyar kilovatlık bir tüketimi olması gerekirken 20 milyar kilovatlık bir kullanım oranı vardır. Burada 8 milyar kilovatlık bir israf vardır” ifadelerini kullandı.

Dicle Edaş ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği yarışmada, Diyarbakır Ali Kuşçu İlköğretim Okulundan Şükrü Adıyaman 1`inci, Yenişehir İlköğretim Okulundan Aria Çelen 2`inci olurken, Şehit Polis Sabri Kül İlköğretim okulundan Hakan Yiğit Akbal ise 3`ücü oldu.

Program sonunda yarışmada Dereceye giren çocuklara, Dicle EDAŞ yetkilileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından hediyeler verildi. (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)