Pastacılık ve Tatlı Sektöründe Gıda Güvenliği Konulu toplantıda pasta ve tatlı sektörü işletmecilerine gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konularında bilgilendirme yapıldı.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının başkanlığını İl Müdürü Ergün Çolakoğlu yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan Çoklakğlu,  halkın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin etkin yapılabilmesi amacıyla, pastane ve tatlı sektörü işletmecilerinin de konuyla ilgili büyük mesuliyetlerinin olduğuna ve 2015 yılı itibariyle resmi kontrollerin de daha sık yapılacağına vurgu yaptı.

Toplantı  daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlilerinin konu ile ilgili sunumu ile devam etti. Sunum sonunda, pastane ve tatlı sektörü işletmecilerinin sektörle ilgili yaşadıkları sıkıntılar dile getirildi. Sorunların çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir alışverişi yapıldı.

Toplantıda ayrıca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, 2015 yılı itibariyle İşletme Kayıt/Onay Belgesi almayanlara ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı üretim yapan işletmelere cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

Pastane ve tatlı sektörü işletmecilerine Gıda Güvenliğini sağlamaları amacıyla "Fırıncılık ve pastane mamulleri üretimi için hijyen esasları ve iyi uygulama kılavuzundan faydalanabilecekleri belirtildi.

Toplantı, Güvenilir Gıda Zincirinin devamlılığını sağlamak amacıyla tüketiciye sağlıklı ve hijyenik gıda sunmaları, görev ve sorumlulukları konusunda İl Müdürü Ergün Çolakoğlu`nun Pastane ve Tatlı sektörü işletmecilerini bilgilendirmesiyle sona erdi. (İLKHA)