Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak`a elektrik veren DEDAŞ, bölgedeki 85 belediyenin elektrik borcunun 260 milyon TL'ye ulaştığını ve borçların ödenmemesi halinde elektriği kesme uyarısı yaptı. Elektriğin kesilmesi durumunda ise yaklaşık 5,5 milyon kişi susuz kalacak.

Duruma tepki gösteren Mardinliler, belediyenin borcunu ödemesi gerektiğini, aksi takdirde halk olarak kendilerinin zarar göreceğini ifade ettiler.

“Halk zarar görmemeli”

Elektriklerin kesilmesi durumda susuz kalacaklarını dile getiren Selim Batı, “Namaz kılarken su lazım olacak, evi temizlemek için su lazım olacak, içmek için su lazım olacak. Böyle bir durumda suyun kesilmesi demek büyük mağduriyetlere sebep verecek. Bu gibi durumlarda hükümetin duruma müdahale etmesi gerekir diye düşünüyorum. Halkın zarar görmemesi için yetkililerin bu sorunu kendi aralarında çözmeleri gerekir.” dedi.

“Halkı mağdur etmekten artık vazgeçsinler”

Mardinli esnaf Abdulvahap Baki ise şunları söyledi; “Kısaca su hayattır. Susuz hiçbir şey yapamaz insan. Tabi bu aslında belediyenin sorunudur, çünkü bizler zaten su faturamızı ödüyoruz. Biz su faturasını ödediğimiz gibi belediyenin de kendi elektrik faturasını ödemesi lazımdır. Belediye burcunu ödemediği takdirde ve DEDAŞ da elektriği kestiği zaman burada zarar görecek ve mağdur olacak halk olacaktır, bizler olacağız. Buna bir çözüm bulsunlar ve halkı mağdur etmekten artık vazgeçsinler.” (M. Salih Keskin – İLKHA)