Eski Milletvekili Mehmet Halit Demir, göreve yeni seçilen AK Parti Mardin il Başkanlığı’na seçilen Bahattin Uncu ile il yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kızıltepe’de AK Parti İlçe Başkanlığına seçilen Avukat Murat Durgan ile yönetimini ilçe teşkilat binasında ziyaret ederek yeni görevlerinden başarılar dileyen Demir, daha sonra il başkanlığına geçerek göreve yeni seçilen İl Başkanı Bahattin Uncu ve arkadaşlarına hayırlı olsun dileklerini iletti.

İl ve ilçe başkanlıklarına yaptığı ziyaretlerde güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Demir, ziyareti sırasında Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine yapılan saldırıya da değinerek, saldırının zamanlaması açısından oldukça manidar bulduğunu söyledi.

Hedbo dergisine yapılan saldırının altında yatan gerçeğin aslında dünya genelinde oluşturulmak istenen İslamifobi ile birlikte Filistin’in Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından tanınmasını engellemeye yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

30 Ekim 2014'te Filistin’i tanıyan ilk AB üyesi ülkenin İsveç’in olduğunu hatırlatan Demir, İsveç’ten sonra; İngiltere, İrlanda, İspanya ve en önemlisi de Fransa parlamentolarında onaylanan bağlayıcı olmayan kararlarda, hükümetlerin aynı adımı atmalarına yönelik önemli bir eğilimin olduğunu vurguladı.

İslam Ümmetinin en önemli konularının başında gelen Filistin sorunuyla ilgili Avrupa Birliği’nde böylesi önemli gelişmelerin arifesindeyken mizah dergisi Hedbo’ya yapılan saldırının zamanlamasını çok manidar bulduğunu ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırı ve saldırıyı araştırmakla görevlendirilen 45 yaşındaki baş komiserin esrarengiz bir şekilde yaşanan ölümü ve bu ölümünün de intihar olarak gösterilmesi tesadüfi değildir. Tam da bu noktada; İsrail Başbakanı Netenyahu’nun yaşanan saldırıyı kendi ülkelerinde her gün muhatap olup, karşılaştıkları saldırılardan biri olarak nitelendirmesi, Filistinlilerin de terörist olduğunu ve bu barbarlarla yıllardır mücadele ettiklerini ifade etmesi, Avrupa’nın da söz konusu mücadelede kendilerini yalnız bırakmaması gerektiğini savunması ki burada şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum; İsveç’in Filistin’i tanımasına yönelik vermiş olduğu karara Netenyahu’nun vermiş olduğu şiddetli tepkiyi de unutmamak gerekiyor. İşte bütün bu parçaları birleştirdiğimizde, saldırının altında yatan asıl temel gerçeğin işaretleri de ortaya çıkmış oluyor. Bana göre saldırının temel nedeni son yıllarda çeşitli örnekleriyle yaşamış olduğumuz, oluşturulmak istenen İslami Fobi algısı ve bu algıyla birlikte yan yana getirilmek istenen Filistin’in tanınmasını engellemeye yönelik bir senaryo ile karşı karşıyayız. Umarım ki, Avrupa’nın farklı ülkelerinde benzer senaryolar ya da oyunun farklı parçalarıyla karşı karşıya kalmayız.” (M. Salih Keskin – İLKHA)