2014-2015 Eğitim Öğretim Yılını değerlendiren Solhan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, ilçedeki eğitimin son yıllarda yukarı doğru bir ivme yakaladığını bunun da programlı ve sistemli çalışmaktan kaynaklandığını belirtti.

“Solhan`da 105 derslik, bin 100 kişilik pansiyon yapıldı”

Yapılan çalışmaları değerlendiren Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, “Yüzde 95`i merkezde olmak üzere 105 derslikli okullar ve  bin 100 kişilik de pansiyon yaptık. Bu pansiyonların içinde yapımı tamamlanmak üzere olan İmam Hatip Lisemizin 200 kişilik pansiyonu da dahildir. Özellikle orta öğretimde çok külfetli bir barınma sorunu vardı. Geçen yıl kız yurdumuzun açılması ile ortaöğretimdeki kızlarımızın barınma sorunu çözüldü.” dedi.

“YGS, LYS`de bir başarı beklentimiz var”

Öğrencilerinden başarı beklentilerini de dile getiren Aktaş,” Okulların donatımı hususunda ufak tefek sıkıntılar vardır ve bunlar olmaya da devam edecektir. Fatih projesi ile beraber okullarımızın bilişim teknolojisi sınıfını akıllı tahtaya kavuşması günümüzün modern şartlarına uygun bir donatımın olması öğrencileri, velileri ve dolayısıyla hepimizi rahatlatıyor. Yine Anadolu lisemizin başarısı zaten ilçe ve il bazında belli. Bu sene Anadolu lisemizin pansiyonun açılması ile öğrencilerimizin barınma sorunu giderildi ve beraberinde bir başarı bekliyoruz. YGS, LYS`de geçen seneye göre yüzde 15-20 hatta 30 oranında bir başarı artışı beklentimiz vardır. İmam Hatip Lisemizde de diğer liselerimizde de bu kendisini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir başarıda tesadüfe yer yok”

TEOG sınavlarıyla ilgili de konuşan Aktaş, “Geçen sene birinci TEOG`da hazırlıksız yakalandık. İkinci TEOG`da ilçe çapında 6-7 soru ortalama yükselttik. İl genelinde ise il merkezi ile baş başa kaldık. Tüm ilçeleri geride bıraktık. Bu sene için asıl değerlendirme sonuçların açıklanması ile mümkündür ama müdürlerimizden aldığım bilgiler sonucunda yaptığımız değerlendirmede geçen seneye göre özellikle bazı derslerde başarının daha da yükseldiğidir. Nisan ayında yapılacak sınavda öğrenciler bütün müfredattan sorumlu olacakları bilincini şuanda okullarımız vermeye çalışıyor. Eğitimci arkadaşlar ile okullardaki rehber öğretmenler ve bizlerin ortak çalışması ile biz yine geçen seneki başarının üstünde bir başarıyı yakalamayı hedefliyoruz.” dedi.

Açılan kursları da anlatan Aktaş, “Hafta içi, hafta sonu gözetilmeden sıcak ortamda öğrencilerimiz derslerine devam ediyorlar. TEOG sınavına girecek öğrencilerimizin kurslara katılımı yüzde 100`dür. TEOG için 8`inci sınıflar kurslara tabi tutuluyor. Bazı okullarımız bir aşinalık olsun diye 7`nci sınıf öğrencileri de kurslara alıp faaliyetlerini yürütüyorlar. Okullarda yapılan deneme sınavlarında 4`üncü sınıflara kadar test tekniğini veriyoruz.” ifadesini kullandı.

“Biri mezra diğeri köy olmak üzere iki okulumuz kapalı”

Kapalı köy okulunun olup olmadığı sorusuna ise Aktaş, “Öğrenci yetersizliğinden dolayı biri mezra diğeri köy olmak üzere iki okulumuzu kapatmak zorunda kaldık. Ancak kapanan okullardaki öğrencilerimizi mağdur etmedik, merkeze aldık.” dedi.

“Öğretmen açığımız yok”

 “İlçede Öğretmen açığımız yoktur, tüm derslerimiz dolu geçiyor.”diyerek sözlerini sürdüren Aktaş, “Norm kadroda açık bulunan yerlerde de ücretli öğretmen görevlendirmesi ile ihtiyaca cevap verilmiştir. Gerek ilçe merkezinde ve gerekse köylerde çok kaliteli ücretli öğretmenlerimiz vardır. Ücretli ve kadrolu ayrımı yapmıyoruz ve öğretmenlerimiz de kendi aralarında bu farkı fazla hissettirmiyorlar.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)