HÜDA PAR Bağlar ilçe teşkilatının düzenlediği Kongrede, İlçe başkanlığına Mehmet Beşir Çelik getirildi.

HÜDA PAR Bağlar İlçe Teşkilatının özel bir düğün salonunda düzenlediği kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Dünya genelinde yaşanan şiddet olaylarının Batı`nın uygulamaları sonucu ortaya çıktığını söyledi.

“Kimse sesimizi kısamayacaktır”

Bugüne kolay gelmediklerini ve birçok badireler atlattıklarını ifade eden Yılmaz, “Biz birçok sıkıntılar yaşadık ve o sıkıntılardan sonra bu gün burada kongremizi yapıyoruz. Partimizi kurduktan sonra halkımızın siyasi anlamda temsiliyetini sağladık. Dernek döneminden beri yaklaşık 200 saldırıya uğramış bulunmaktayız. Birçok kundaklama yaralama öldürme girişimlerine maruz kaldık. Bunların tümü sesimizi kısmak içindi. Bu süreçte yüzlerce arkadaşımız gözaltına alındı ve birçoğu cezalandırıldı.Hala suçsuz yere ceza evlerine atılan ve ceza çekenler var.Bir kısım da ülkemizden gitmek zorunda kaldı. Bu süreçten dolayı bütün bu baskılara ve engellemelere rağmen, işte bu gün buradayız. İnşallah var olmaya da devam edeceğiz. Sesimizi hiç kimse kısamayacak. Ne devlet içindeki karanlık yapıla,r ne de elinde silah olan örgütler bunu engelleyemeyecektir” dedi.

“Mütedeyyin insanlara saldırılardan vazgeçilmelidir”

HDP`nin silah ve silahlı unsurlarla arasına mesafe koyması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bizim HDP ile problemlerimiz yok.Tek farklılığımız var, biz referansımızı İslam ve Kur`an`dan alıyoruz. Halkımızın kurtuluşunun, İslami kurallar, Kur`an ve sünnete bağlılıkla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Onlar ise, Marksizm ve sosyalizmle kurtuluşa ereceklerini zan ediyorlar. Mütedeyyin insanlara saldırmaktan vazgeçsinler. Kendileri gibi düşünmeyen insanlara saldırmaktan vazgeçsinler.Fikri olmayan, düşüncesi olmayan insan silaha başvurur. Kürtlerin hangi şartlarda yaşayacağına, ya da Kürt halkının yönetim şeklinin nasıl olacağına eli silahlı bir örgüt ile istihbarat teşkilatı karar veremez. Söz konusu tüm Kürtler ise, o zaman bütün Kürtler  bunun muhatabıdır. Buna kesinlikle müsaade etmeyiz ve kabul etmeyeceğiz, bu böyle bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

“Şiddet olaylarını körükleyen Batı dünyasıdır”

Avrupa`daki saldırıların sorumlusunun yine Avrupa olduğunu ve ‘Rüzgâr ekenin, fırtına biçtiğini` belirten Yılmaz, “İslam coğrafyasını işgal ve eden milyonlarca insanın katline de doğrudan sebep olan onlardır. Onların deyimiyle orta doğuyu istikrarsızlaştıran bu emperyalist ülkeler, kendi yaptıkların sorgulamaları gerekir. Avrupa`daki Müslümanlara ırkçılık faaliyetlerinde de bu saldırın kökenini aramaları lazım.Bu saldırıya sebep olan bizzat emperyalist batıdır. Şiddeti besleyen ve körükleyen batıdır. Bir dergiye yapılan bu saldırıyı bahane ederek Müslümanların mal ve can güvenliğini tehlikeye atmayın. Oradaki Müslümanların can ve mal güvenliğine yönelik tedbirleri almalıdırlar. İslam coğrafyasındaki saldırılarını sonlandırmalıdırlar” şeklinde konuştu.

“Dergiye sahip çıkanlar, PKK katliamına ses çıkarmadılar”

3.yılına giren HÜDA-PAR`ın Marksist PKK`nin yüzlerce saldırılarına maruz kaldığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu ise, “Türkiye kamuoyuna mal olan Yasin Börü ve arkadaşlarının katilleri, maalesef bugün Fransa`da Charlie Hebdo denilen mizah dergisine yapılan saldırı kadar ses getirmedi.  Bugün İslamcıların büyük bir kısmı ve ulusalcı kesimler, sanki dini bir vecibeymiş gibi bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınadılar. Bu mizah dergisi içerisinde, milyonların kendilerini feda ettiği Peygamber Efendimize ve kutsallarımıza hakaret edenlerin var olduğunu göz ardı etiller” diye konuştu.

“Müstekbirler milyonlarca Müslümanı katletti”

Fransa ve benzer  zalim müstekbirlerin, İslam ülkelerinde yaptığı katliamları görmezden gelenlerin ikiyüzlü davrandığını belirten Tanrıkulu, “Bugün Irak ve Afganistan`da milyonlarca Müslüman katledildi, ama kimse bunları görmedi. Bunlar dinimizin kutsallarına ve değer yargılarına hakaret etmeyi basın özgürlüğü olarak gösteriyorlar. Müslümanlar var olduğu müddetçe, bu zalimlere asla rahat olmayacaktır.  Katlettiğiniz bu mazlumların feryatları sizi rahatsız edecektir. Milyonlarca Müslümanı katleden bu zalimlere sesini çıkarmayan sözde İnsan hakları savunucularına da yazıklar olsun. Allah`a çok şükür ki ahiret hesabı var. Yapılan hiçbir zulüm karşılık kalmayacaktır” sözlerini kullandı.

“PKK Kürt Kemalizmi`dir”

Kemalist sistemin kurulduğu günden bugüne kadar İslam`a ve İslam`ın şiarlarına sürekli savaş açtığını dile getiren Tanrıkulu,“Müslümanları sosyal ve siyasal alanda yok sayarak yok etiller. Hem , hem de Batı dünyasında ayırım yapmadan birçok Müslümanı katlettiler. Bugün Kemalist sistem, bu ülkeye hiçbir şey vermemiştir. Kemalist sistemin Kürt versiyonu, 35 yıldır Kuzey Kürdistan`da mücadele etmektedir. Kemalist sistemin yaptığı katliamlar yetmemiş olacak ki, bu Kürtçü Kemalistler de katliamlar yaptılar. Bunların tarihleri katliamlarla doludur. Yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyorlar. İnşa etmeye çalıştıkları toplumda Siyasi, Kültürel ve toplumsal alanda İslam`a yer vermemişler” ifadelerini kullandı

“Bu sancağı düşürmeyeceğiz”

Kongrede son konuşmayı yapan, HÜDA PAR Bağlar ilçe teşkilatının yeni seçilen başkanı Mehmet Beşir Çelik, Bu görevi emanet olarak aldıklarını ve bu emanetin kendilerine şehitlerden kaldığını belirterek, “Biz bu emanete nefesimizin son anına kadar sahip çıkacağız. Şehitlerin dökülen kanları çok mübarektir. Bu kanlar Hür Davamızı bütün dünyaya tanıttı ve halen de tanıtmaya devam ediyor. Bu şehitlerin kanlarının bereketidir. Biz bu kutsal emanete her şeyimizle sahip çıkacağız. Onlar gibi kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz. Eski yönetimin tecrübesi ve yeni yönetimle beraber, bu yolda elimizden geldiği kadar bu sancağı düşürmeyeceğiz ve bizden sonrakilere teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı-İLKHA)