Diyarbakır’da artan elektrik kesintilerine tepki gösteren halk, elektrik kesintileri için aradıkları DEDAŞ yetkililerinin sorunlarıyla ilgilenmediklerini iddia ettiler.

Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi sakinleri, mahallelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşadıkları için mağdur olduklarını dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinden Abdulcebbar Akarsu,  elektrik kesintilerinin trafo eksikliğinden kaynaklandığını iddia etti.

“Derdimize çare olacak kimsenin olmadığını anladık”

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) çalışanlarının, soruna duyarsız kaldıklarını ifade eden Akarsu, “1989 yılından beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. DEDAŞ çalışanları dün akşam geldiler ama hiçbir şey yapmadan gittiler. Sigortayı çıkarıp başka tarafa takıyorlar. Bizim sıkıntımız sigortayla değil, trafo eksiğimiz var. Mahalleye yeni trafo gelirse elektrik sorunu çözülür. Kesintiler nedeniyle ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Hasta olan yakınlarımız var. Sıcak suyumuz yok. Abdest alamıyor, soğuktan uyuyamıyoruz. Bu nedenle ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Derdimize çare olacak kimsenin olmadığını anladık.” dedi.

“Yeğenimin nefes alabilmesi için elektriğe ihtiyaç var”

Elektrik trafosu yapımı için yetkililere çağrıda bulunan Hüsamettin Ensari ise “Kardeşimin çocuğu astım hastasıdır ve cihaza bağlıdır. Elektrik olmadığı için elektriği olan komşularımın yanına götürüyorum. Yeğenimin nefes alabilmesi için elektriğe ihtiyaç var. Ayrıca elektrik panomuz da açıktır. Allah korusun biri elini vursa bunun sorumlusu kim olacak? Kabloların hepsi çıplaktır. İlkokul çocukları sürekli buradan geçiyor. Tehlikeli bir durumdur. Burada binlerce insan yaşıyor. Mağdur durumdayız. DEDAŞ’tan sorunumuzun çözmesini istiyorum.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz-İLKHA)